Gravelen gaat op termijn het veldrijden vervangen
foto: Cor Vos
dinsdag 8 oktober 2024 om 13:34

Gravelen gaat op termijn het veldrijden vervangen

Discussie De schijnwerpers staan deze weken vol op de gravelsport. Dat terwijl het veldritseizoen aanstaande zaterdag ook weer van start gaat met de Exact Cross Beringen. In de wielerwereld rijst de vraag: gaat gravelen op termijn het veldrijden vervangen? Discussieer mee!

Analist en gravelcoureur Jan Bakelants opende vorige week op Sporza het debat. In aanloop naar het WK gravel in Leuven zei hij: “Mijn inschatting is dat we naar een toekomst zullen gaan waarin veldrijden almaar meer gemarginaliseerd wordt. In Vlaanderen, waar we leven voor de cross, zullen er nog wel veldritten zijn. Maar in de toekomst zal er steeds meer een omslag richting gravelbiken komen.”

De mening van Bakelants deed stof opwaaien in de wielerwereld. Ex-veldrijder en Baloise Trek Lions-manager Sven Nys diende zijn landgenoot op X snel van repliek. Nys schreef: “Beste Jan. Je onderschat de impact van veldrijden als sport. Ze zal nooit worden ingenomen door gravel.”

“De komende jaren zullen aantonen dat je de bal misslaat. Gravel is gewoon een mooie toevoeging aan de wielersport in de periode van februari tot oktober voor iedereen”, zo eindigt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.