Tadej Pogacar staat volledig achter afgelasting: “Iedereen wilde stoppen”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 8 oktober 2024 om 14:54

Tadej Pogacar staat volledig achter afgelasting: “Iedereen wilde stoppen”

Een opvallend moment in Tre Valli Varesine: met nog ruim honderd kilometer te gaan, besloot het peloton voet aan de grond te zetten en de wedstrijd te staken. Dit vanwege de extreme regenval en daardoor bijzonder gevaarlijke koersomstandigheden. Wereldkampioen Tadej Pogacar is het roerend eens met deze beslissing.

“Bij de geneutraliseerde start waren er al zeven lekke banden en een paar gebroken wielen. We probeerden nog wel te koersen, maar in een afdaling reed ik in tweede positie. Dat was achter mijn ploeggenoot Alessandro Covi, maar ik kon niet eens zien waar we naar toe reden”, geeft de wereldkampioen aan in gesprek met Cycling Pro Net.

“Iedereen wilde stoppen. Het was gewoon wachten op valpartijen. De vraag was alleen: in welke ronde? De ergste valpartijen ontstaan als je geen controle meer hebt over je stuur. Ik ken veel vrienden in het peloton die dit jaar een hersenschudding hebben opgelopen. Dat is iets waar we in het peloton voorzichtiger mee moeten omspringen”, is de wereldkampioen van mening.

Pogacar en zijn collega-renners zetten voet aan de grond – foto: Cor Vos

Juiste beslissing
Pogacar kijkt niet alleen naar zijn collega-renners, maar leeft ook mee met de organisatie. “We snappen dat organisatoren een wedstrijd willen zien, maar uiteindelijk hebben de renners de juiste beslissing genomen. We vinden het jammer dat de race niet doorgaat, maar het is nu eenmaal zo.”

“Gelukkig bleven we allemaal rustig en redelijk. Ik zag hoe zwaar het was voor de baas van de organisatie. Er stonden tranen in zijn ogen. Deze race betekent veel voor ze. Maar als je niet kunt koersen, kun je niet koersen. Dat begrepen ze meteen. Daar ben ik ze echt dankbaar voor.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.