Klaas Lodewyck is kritisch na afgelasting Tre Valli Varesine: “Een slecht beeld voor de koers”
Remco Evenepoel in de stromende regen - foto: Cor Vos
dinsdag 8 oktober 2024 om 15:11

Klaas Lodewyck is kritisch na afgelasting Tre Valli Varesine: “Een slecht beeld voor de koers”

Klaas Lodewyck, ploegleider bij Soudal Quick-Step, is na de afgelasting van Tre Valli Varesine niet echt te spreken over de organisatie van de Italiaanse wedstrijd. De oud-renner begrijpt niet waarom de koers niet eerder werd afgelast. In gesprek met Het Laatste Nieuws kraakt hij enkele kritische noten.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Een opvallend moment in Tre Valli Varesine: met nog ruim honderd kilometer te gaan, besloot het peloton voet aan de grond te zetten en de wedstrijd te staken. Dit vanwege de extreme regenval en daardoor bijzonder gevaarlijke koersomstandigheden. “Het slechte weer dat gisteren en deze ochtend voorspeld werd, is ook op ons afgekomen. Dan weet je dat het gevaarlijk koersen is”, kijkt Lodewyck met een kritische blik naar de organisatie.

“Ik snap dan ook echt niet dat er hier nog een ronde is gereden. Door die waterbom kwamen er in de afdaling putdeksels los. Voor hetzelfde geld gingen er daar dertig renners tegen de grond. In de wetenschap dat er op het WK in Zwitserland nog iemand (doelt op de Zwitserse Muriel Furrer, red.) gestorven is, kan ik daar niet goed bij”, houdt Lodewyck zich niet in.

“Er wordt nooit als één geheel een beslissing genomen”
“Maar het is weer zoals altijd: de ene wilde koersen, de andere niet. Er wordt nooit als één geheel een beslissing genomen. En dan heb je zoiets voor natuurlijk. Want dit is en blijft een slecht beeld voor de koers natuurlijk.”

“De organisatie wou nog graag een ronde extra doen om dan het beloofde betere weer te hebben, maar dat zagen de renners niet zitten. Ze hadden ook gewoon de wedstrijd beter nog wat langer uitgesteld. Dan hadden we nog een goeie twee uur een mooie koers gezien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.