Baloise Trek Lions gaat vanaf 1 januari 2025 verder onder een nieuwe naam
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 9 oktober 2024 om 12:10

Baloise Trek Lions gaat vanaf 1 januari 2025 verder onder een nieuwe naam

Baloise Trek Lions wordt vanaf 1 januari 2025 Baloise Glowi Lions. Dat is vandaag duidelijk geworden op de ploegenvoorstelling van de veldritformatie. Fietsenmerk Trek blijft overigens wel betrokken als fietssponsor.

In de eerste maanden van het nieuwe veldritseizoen gaat de ploeg nog door het leven als Baloise Trek Lions, maar vanaf het nieuwe jaar zal dit veranderen. Glowi – een Limburgs bedrijf dat actief is in onder meer HR en dienstencheques – stapt namelijk in als sponsor.

Glowi is onder meer bekend van ‘Het Poetsbureau’ en uitzendbureau ‘Glowi Jobs’ en al langere tijd bezig om zijn activiteiten uit te breiden met marketing en communicatie. Een samenwerking met een van de meest succesvolle veldritploegen van het moment blijkt de volgende stap.

De renners van (nu nog) Baloise Trek Lions op de ploegenvoorstelling – foto: WielerFlits

Baloise Trek Lions hoopt met Thibau Nys, Pim Ronhaar en Lars van der Haar (bij de mannen) en Lucinda Brand, Shirin van Anrooij en wellicht ook de talentvolle Fleur Moors (vrouwen) de komende maanden weer zoveel mogelijk successen te boeken in het veld. De ploeg van manager Sven Nys kan niet meer rekenen op Joris Nieuwenhuis: de Nederlandse kampioen wordt de grote kopman van het nieuwe Ridley Racing Team.

Trek blijft wel betrokken bij de ploeg
Fietsenmerk Trek zal zoals eerder aangekondigd vanaf 2025 niet meer als hoofdsponsor op de truitjes van de crossploeg prijken, maar verdwijnt zeker niet helemaal uit beeld. Trek blijft als fietssponsor namelijk wel gewoon betrokken bij de ploeg.

Trek volgde in 2020 Telenet op als een van de hoofdsponsors van de ploeg. Het hielp Sven Nys toen uit de nood, maar had eigenlijk nooit de ambitie om langere tijd als hoofdsponsor te fungeren. De andere naamsponsor, Baloise, ligt nog vast tot 2026.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.