Deze toppers duiken dit weekend voor het eerst het veld in
foto: Cor Vos
woensdag 9 oktober 2024 om 13:32

Deze toppers duiken dit weekend voor het eerst het veld in

De veldritfans zullen reikhalzend uitkijken naar zaterdag. Dan is er natuurlijk de Ronde van Lombardije, maar ook de start van het Belgische veldritseizoen. De crossers zakken af naar Vlaams Limburg, waar ze de Exact Cross in Beringen zullen afwerken. Wie gaat er allemaal in actie komen? WielerFlits zocht het uit.

De organisatie in Beringen kan rekenen op enkele grote namen. Bij de vrouwen is het uitkijken naar wereldkampioene Fem van Empel, die net als Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand haar eerste cross van het seizoen zal rijden. Annemarie Worst, Inge van der Heijden en Aniek van Alphen zullen ook een gooi doen naar het podium. Puck Pieterse en Shirin van Anrooij zijn er nog niet bij.

Bij de mannen zijn er wat meer toppers die nog niet in actie zullen komen. Onder meer Pim Ronhaar en Laurens Sweeck, maar ook revelatie van vorig seizoen Gerben Kuypers slaat nog een weekend over. Zijn er wel bij: Thibau Nys, Eli Iserbyt, Lars van der Haar, Toon Aerts en Michael Vanthourenhout (al is die laatste nog wat onzeker door ziekte, red.). Voor hen is het hun eerste cross van het seizoen. Over de deelname van Joris Nieuwenhuis, die te kampen kreeg met gordelroos, bestaat ook nog geen zekerheid.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.