Valpartij laat diepe sporen na bij Wout van Aert
Van Aert bij zijn opgave in Spanje - foto: Cor Vos
woensdag 9 oktober 2024 om 14:39

Valpartij laat diepe sporen na bij Wout van Aert

Het seizoen van Wout van Aert eindigde na een harde valpartij in de Vuelta a España 2024, inmiddels een maand geleden. Of en wanneer hij gaat veldrijden is nog niet duidelijk, al hintte hij daar onlangs wel op. Zijn herstel verloopt in ieder geval voorspoedig. De 30-jarige Belg heeft zijn eerste twee buitenritten weer gemaakt, al valt vooral de zichtbare schade aan zijn rechterknie op.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Van Aert is nog steeds aan het revalideren na zijn harde val in de zestiende etappe van de Vuelta, begin september. Met eindzeges in het punten- en bergklassement voor het grijpen, was dat een hard gelag. Ondanks dat hij geen breuken opliep, was de wond in zijn knie wel zo diep dat zijn seizoen er meteen op zat. Afgelopen vrijdag maakte Van Aert voor het eerst sinds zijn ongeluk een rit in de buitenlucht, wat hem zichtbaar goed deed. Een tocht die goed was voor 32,6 kilometer.

Zondag mocht hij opnieuw buiten rijden, andermaal in het gezelschap van ex-prof en vaste trainingsmakker Jan Bakelants. Meer dan twee keer zo lang, maar wel in iets minder dan twee uur. Via Instagram Stories gaf Van Aert ook een update over zijn gehavende knie. Bij de fysiotherapeut laat hij zien dat zijn knie weer volledig is te buigen. Toch zijn de littekens op de knie die boekdelen spreken. De gevolgen van de valpartij zijn voor de renner van Visma | Lease a Bike nog altijd goed zichtbaar.

Op het WK kreeg hij nog wel opbeurende boodschappen te zien – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.