Kasper Asgreen moet Alberto Bettiol doen vergeten bij EF Education-EasyPost
woensdag 9 oktober 2024 om 15:34

Kasper Asgreen moet Alberto Bettiol doen vergeten bij EF Education-EasyPost

Kasper Asgreen verdedigt volgend jaar de kleuren van EF Education-EasyPost. De 29-jarige Deen verhuist voor het eerst sinds hij prof is naar een andere ploeg. Sinds 2018 kwam hij zeven seizoenen uit voor Soudal-Quick-Step en voorgangers. Ook Tudor Pro Cycling en Uno-X Mobility hengelden naar de diensten van Asgreen, die bij de Amerikanen de vervanger van Alberto Bettiol is.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“De voornaamste reden voor mij om naar deze ploeg te komen is door de wijze waarop de renners koersen”, zegt de Deen. “Je ziet dat er altijd een plan is om te winnen. Ook als de koers niet perfect bij hen past. Renners van deze ploeg blijven niet in het peloton zitten, wachtend tot andere ploegen in actie schieten. Dat trekt me aan. Bij deze ploeg gaan we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat koersen gaan zoals wij willen dat ze gaan. Dat vind ik echt heel erg tof. Dat is voor mij het belangrijkste, hoe dit team koerst.”

Asgreen won in het verleden koersen als Kuurne-Brussel-Kuurne (2020), E3 Saxo Classic, de Ronde van Vlaanderen (beide in 2021) en een rit in de Tour de France (2023). “Als er veel aanvallen zijn en teams moeite hebben de koers te controleren, komen er kansen voor mij”, legt hij uit. “Dat vind ik het allerleukst, van die wedstrijden geniet ik het meest. De voorjaarsklassiekers hebben een speciale plek in mijn hart. Dat is ook het hoofddoel: deze ploeg leiden op de weg naar overwinningen in het Belgische voorjaar.”

Ploegbaas Jonathan Vaughters is – zoals we dat wel van hem gewend zijn – overweldigt door de komst van de viervoudig Deens kampioen tijdrijden. “Kasper is een slimme renner die grote aanvallen kan doen in de zwaarste klassiekers”, vindt de Amerikaan. “Hij leest een koers heel erg goed. Als de uitdagers op hun laatste krachten rijden, kiest hij zijn moment uit om aan te vallen. Keer op keer op keer heeft hij bewezen de juiste aanval te kunnen opzetten. Hij heeft ook een goede sprint, kijk maar naar De Ronde 2021.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.