Ilse Pluimers steelt de show in Simac Ladies Tour, maar Lorena Wiebes sprint naar de zege
foto: Cor Vos
woensdag 9 oktober 2024 om 16:25

Ilse Pluimers steelt de show in Simac Ladies Tour, maar Lorena Wiebes sprint naar de zege

Lorena Wiebes heeft de tweede rit in de Simac Ladies Tour gewonnen. De renster van SD Worx-Protime was in een massasprint net iets sneller dan Elisa Balsamo. De 20-jarige Zoë Backstedt behield de leiderstrui.

De tweede rit in de grootste Nederlandse rittenkoers bij de vrouwen vond woensdag plaats in Drenthe. In een rit van 155 kilometer bracht organisator Courage Events het peloton van Coevorden naar Assen, over de VAM-berg en enkele kasseistroken. Een massasprint lag ondanks de VAM-berg na veertig kilometer binnen de lijn der verwachting.

Het peloton hoefde woensdag niet te jagen op een kopgroep. Omdat het peloton hard over de Drentse flinten dokkerde, durfde geen renster het aan om al vroeg ten aanval te trekken. Pas op vijftig kilometer van de finish viel de eerste serieuze aanval van de dag te noteren, toen Ilse Pluimers ten aanval trok.

Pluimers haalt het bijna
De renster van AG Insurance-Soudal Team deed een voortreffelijke inspanning en reed op een gegeven moment zelfs anderhalve (!) minuut weg van het peloton, dat daarna in gang schoot. SD Worx-Pro Time deed er in de laatste twintig kilometer alles aan om de 22-jarige Nederlandse terug te halen en kwam dichter en dichter, maar Pluimers verdedigde haar voorsprong van om en nabij de twintig seconden in de laatste twintig kilometer met hand en tand.

Even zag het er zelfs naar uit dat Pluimers er in Assen met de zege vandoor zou gaan, maar op 600 meter van de streep werd zij tot de orde geroepen. Lorena Wiebes sprintte vervolgens naar de overwinning, al was het heel nipt. Elisa Balsamo kwam namelijk nog erg dichtbij. Woensdag vindt een vlakke etappe door de Flevopolder plaats, met start en finish in Zeewolde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.