Chloe Dygert breekt haar neus na wel heel opvallend incident in Nederland
Dygert tijdens de openingstijdrit - foto: Cor Vos
woensdag 9 oktober 2024 om 16:45

Chloe Dygert breekt haar neus na wel heel opvallend incident in Nederland

Chloe Dygert is uit de Simac Ladies Tour verdwenen. De 27-jarige Amerikaanse van Canyon//SRAM is tweevoudig wereldkampioene en stelde met een tiende plek in de openingstijdrit van de Women’s WorldTour-koers teleur. Nu blijkt waarom: ze reed de tijdrit met een gebroken neus. Daardoor is ze niet meer aan de start van de tweede etappe verschenen.

Zelf laat haar Duitse ploeg weten dat Dygert voor de openingstijdrit haar neus gebroken heeft en de ronde verlaat om beter te kunnen herstellen. Op X – het vroegere Twitter – circuleert nu rond dat Dygert de breuk opliep omdat ze tegen een deur is aangelopen. Onwijs veel pech voor de Amerikaanse, die sowieso al door pech en blessures is achtervolgd de laatste jaren. Onlangs veroverde ze wel zilver op het WK in Zürich.

De opgave van Dygert komt bovenop het niet verder kunnen van Maike van der Duin en Soraya Paladin, die zich beiden niet goed voelden voor de start. Canyon//SRAM start daardoor nog maar met twee rensters. Een hard gelag voor Zoë Bäckstedt, die de openingstijdrit won. Ze moet haar leiderstrui nu zien te verdedigen met alleen nog Alex Morrice als ploeggenote in koers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.