Kritiek op keuzes voor Lombardije, het EK is meer dan WK Gravel en de cross komt eraan!
visual: Mats Admiraal/WielerFlits
vrijdag 11 oktober 2024 om 11:30

Kritiek op keuzes voor Lombardije, het EK is meer dan WK Gravel en de cross komt eraan!

Podcast Het wegseizoen loopt langzaam op z’n einde, met het laatste monument van het jaar in aantocht en de enige Nederlandse WorldTour-rittenkoers die aan de gang is. Gelukkig stikt het van de gravel kampioenschappen deze weken en staat het veldrijden te popelen om te beginnen. Kortom: ook medio oktober leveren we een bomvolle aflevering van de WielerFlits Podcast af!

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Maxim en Youri trappen af met de Ronde van Lombardije. Het parcours van Il Lombardia is op de schop gegaan, waardoor we een lange klim in de finale krijgen. Daar zijn zij het niet mee eens en ze krijgen bijval van een ex-winnaar. Daarnaast staan ze stil bij de heerschappij van kersvers wereldkampioen Tadej Pogačar, die anders dan zijn grootste concurrenten nog niet uitgeblust lijkt. Ook haalt Maxim aan dat de Sloveen nu eindelijk is opgestaan als echte patron van het peloton.

Vervolgens gaat het over naar het EK Gravel, dat komend weekend in het Italiaanse Asiago is. In vrijwel niets is dat kampioenschap te vergelijken met het WK Gravel van afgelopen weekend in het Belgische Leuven. Youri mijmert weg bij het heuvelachtige parcours over liefst 70% aan sterrati, de bekende witte grindwegen zoals die ook in Strade Bianche liggen. Volgens onze verslaggever is dit EK Gravel qua parcours en inschrijving veel ‘echter gravel’ dan het WK van dit weekend.

Via Mathieu van der Poel – wiens keuze om Lombardije níet te rijden nog eens aan bod komt – slaan onze mannen vervolgens de brug naar het veldrijden en daarvoor haakt collega Niels aan. Hij bezocht afgelopen week twee ploegvoorstellingen (van Crelan-Corendon en Baloise Trek Lions) en laat zijn licht schijnen over zijn bevindingen die hij daar op deed. Wat mogen we deze winter bijvoorbeeld verwachten van Thibau Nys? En hoe kijken onze mannen naar de uitspraak dat gravel op termijn veldrijden gaat verdrijven? Je hoort het in de nieuwe WielerFlits Podcast!


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.