‘Ronde van Lombardije moet parcours mogelijk aanpassen na aardverschuivingen’
Tadej Pogacar is de topfavoriet voor Il Lombardia - foto: Cor Vos
donderdag 10 oktober 2024 om 20:21

‘Ronde van Lombardije moet parcours mogelijk aanpassen na aardverschuivingen’

Moet de route van de Ronde van Lombardije noodgedwongen aangepast worden? Cicloweb stelt dat dit mogelijk het geval is. Door aardverschuivingen zouden delen van het parcours onbegaanbaar zijn. De organisatie heeft nog niets gecommuniceerd over een eventuele parcourswijziging.

De aardsverschuivingen zijn het gevolg van zware regenval in de provincie Bergamo, waar Il Lombardia zaterdag begint. De weg die de renners naar de top van de Passo Ganda (9,4 km à 7%) zou voeren, de tweede klim van de dag, is op dit moment gesloten. Er wordt op dit moment aan de weg gewerkt, maar het is de vraag of er op tijd een oplossing is. Ook de afdaling na de Ganda zou voor problemen kunnen zorgen. Hier liggen volgens Cicloweb momenteel puin en bomen op het parcours. Om die reden zou de organisatie mogelijk op zoek moeten naar alternatieven.

De wegen in de finale van de wedstrijd zijn onaangetast. Beklimmingen als de beroemde Madonna del Ghisallo (8,7 km à 5,3%), Colma di Sormano (12,8 km à 6,7%) en Fermo della Battaglia (2,9 km à 6,6%) staan de renners dus sowieso te wachten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.