vrijdag 11 oktober 2024 om 14:17

Leidster Zoe Bäckstedt moet Simac Ladies Tour zonder ploegmaten zien te winnen

Video Zoe Bäckstedt zal er alles aan doen om haar leiderstrui in de Simac Ladies Tour te verdedigen. Dat zal allesbehalve makkelijk worden, want de Britse blijft nog als enige over in haar team. Al haar ploeggenoten hebben de Nederlandse ronde verlaten. “Gelukkig is iedereen in het peloton moe”, vertelt Bäckstedt in gesprek met WielerFlits.

“Ik had voor de start van de Simac Ladies Tour eigenlijk geen verwachtingen. Ik wilde het vooral goed doen in de tijdrit. Top-5 was mijn doel, top-10 was ook oké geweest. Dat ik dan uiteindelijk die tijdrit weet te winnen, was best speciaal voor mij”, blikt de jonge renster nog even terug op de eerste dag in Gennep.

Het zag er dus goed uit voor Bäckstedt, tot haar vier ploeggenoten – door diverse redenen – uit de koers verdwenen. “Ik moet vooral slim rijden nu. Ik moet proberen de andere ploegen wat te gebruiken. Het peloton is aan de andere kant wel veel kleiner geworden, we zijn nog maar met zo’n 60 rensters. Iedereen is ook moe, de rit van donderdag was erg zwaar.”

“Ik moet gewoon doen wat ik kan. Iedereen in de top-3 of top-5 van het algemeen klassement is een gevaar. Zeker de laatste etappe, die van zondag, zal pittig zijn. Dat er vandaag (vrijdag, red.) een kortere rit volgt, is goed voor mij”, sluit Bäckstedt af, die nog meegeeft dat ze in november voor het eerst in het veld zal duiken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.