Matteo Jorgenson en Visma | Lease a Bike gaan voor ‘realistisch doel’ in Ronde van Lombardije
foto: Cor Vos
vrijdag 11 oktober 2024 om 14:29

Matteo Jorgenson en Visma | Lease a Bike gaan voor ‘realistisch doel’ in Ronde van Lombardije

Matteo Jorgenson zal Visma | Lease a Bike aanvoeren in de Ronde van Lombardije. De Amerikaan loopt echter niet van stapel, hij wil vooral ‘realistische doelen’ stellen. Ploegleider Marc Reef treedt hem bij. “Maar met onze sterke ploeg zijn we vastberaden om voor een mooi resultaat te gaan”, zegt Reef op de ploegsite van de Nederlandse ploeg.

Voor Jorgenson zal het nog maar zijn tweede deelname zijn aan Il Lombardia. Vorig jaar werd hij bij zijn eerste deelname 23ste. “Dit jaar beschikken we ook niet over de topfavoriet, daar moeten we eerlijk in zijn. Dat neemt niet weg dat ik, als ik voor mezelf spreek, ambitieus ben. Ik denk dat we zeker mogen spreken over een plek in de top-5. De zege zal moeilijk zijn, maar uiteraard moet de koers altijd nog gereden worden.”

“Koersen in Lombardije is altijd eerlijk. Het is een van de zwaarste koersdagen van het jaar. Je moet in staat zijn om door de pijngrens heen te gaan en flink te willen én kunnen afzien. Tactiek is zeker een belangrijke factor, maar degene met de sterkste benen zal winnen. Zo simpel is het.”

Jorgenson geeft nog aan dat hij niet meer over de echte topvorm beschikt. “Om eerlijk te zijn, lagen mijn persoonlijke doelen vooral in de eerste helft van het seizoen. 2024 is een prachtig jaar geweest. Samen met de ploeg heb ik het seizoen op een ideale manier ingedeeld. Ik denk dat ik nu niet meer mijn absolute topvorm van de zomer heb, maar desondanks acht ik mezelf in staat om een rol te spelen in de finale van aankomende zaterdag. Mentaal zit er in ieder geval nog voldoende in het vat.”

Nog geen podium in monument
Ploegleider Marc Reef stipt nog een ander doel aan: “We hebben dit jaar nog geen podiumplek behaald in een monument. Dat is zaterdag echt iets waar we voor gaan strijden. In de Ronde van Emilië en de Coppa Bernocchi hebben we gekoerst als team. In die laatste koers waren we met Bart Lemmen zelfs dicht bij de zege. We hebben zaterdag inderdaad niet de topfavoriet voor de zege, maar we hebben in de breedte met Matteo, Bart, maar ook met Wilco Kelderman en Tiesj Benoot wel een heel sterk team. We zijn een ploeg om rekening mee te houden. We zullen evalueren waar onze kansen liggen onderweg, en daar vol op inzetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.