Barbara Guarischi klopt medevluchters in Simac Ladies Tour, Franziska Koch nieuwe leidster
foto: Cor Vos
vrijdag 11 oktober 2024 om 16:29

Barbara Guarischi klopt medevluchters in Simac Ladies Tour, Franziska Koch nieuwe leidster

Barbara Guarischi heeft de vierde etappe van de Simac Ladies Tour gewonnen. De renster van SD Worx-Protime was de snelste na een sprint van een kleine groep in Ede. Ally Wollaston en Maria Giulio Confalonieri mochten mee op het podium. Franziska Koch is de nieuwe leidster.

Op de vierde dag van de Simac Ladies Tour stond er een etappe van een kleine 120 kilometer op het programma. Zowel de start als de finish lag in Ede. Het parcours bestond uit drie lokale rondjes van een goede 38 kilometer. Op het einde van dat rondje lagen er wat hoogtemeters, maar echt zwaar werd het nooit. Er werd met andere woorden verwacht dat er andermaal ging gesprint worden om de zege.

Sterke kopgroep 
Het duurde even voordat we actie kregen te zien in de rit van vrijdag. Die kregen we uiteindelijk wel, op zo’n goede 50 kilometer van de streep. Er werd meerdere keren aangevallen, waarna een groep van veertien wist weg te rijden. Onder meer Femke Markus, Ilse Pluimers, Christina Schweinberger, Eva van Agt en Karlijn Swinkels zaten mee. Zij reden een voorsprong bij elkaar van een anderhalve minuut.

Het peloton in beeld – foto: Cor Vos

Ondanks dat SD Worx-Protime twee rensters in de kopgroep hadden, zetten ze zich ook op kop in het peloton. Dat was nodig, want de veertien vluchters hielden sterk stand. Ze vatten de laatste tien kilometer aan met een voorsprong van één minuut, waardoor het flink werken was voor Lotte Kopecky en co.

Spannende finale
Zoe Bäckstedt zat ondertussen ook te hopen dat SD Worx-Protime het gat zou dichten, want met Franziska Koch zat er iemand in de kopgroep die niet ver stond in het algemeen klassement. Het zag er echter goed uit voor Koch, want de veertien leidsters doken de laatste drie kilometer in met een voorgift van 48 seconden. Het leek er met andere woorden op dat de winnares vooraan zat.

Dat was ook zo, want de aanvallers mochten sprinten om de zege. Het werd een spannende sprint, een duel tussen Barbara Guarischi en Ally Wollaston. Het was uiteindelijk Guarischi die aan het langste eind trok, al was het erg nipt. De derde plaats ging naar Maria Giulia Confalonieri. Koch werd vijfde, maar de voorsprong op het peloton was groot genoeg om de leiding over te nemen in het algemeen klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.