Remco Evenepoel snakt naar laatste koers: “Het gaat nu even met ups en downs”
foto: Cor Vos
vrijdag 11 oktober 2024 om 17:02

Remco Evenepoel snakt naar laatste koers: “Het gaat nu even met ups en downs”

Remco Evenepoel maakt zich aanstaand weekend op voor zijn laatste wedstrijd van het seizoen. De Belgische renner van Soudal Quick-Step behoort tot de topfavorieten, maar naar eigen zeggen is zijn tank wel leeg. “Het gaat nu even met ups en downs”, zegt de olympische kampioen aan VRT NWS.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De laatste koersen liepen niet al te vlot voor Evenepoel. De Giro dell’Emilia reed hij niet uit, in de Coppa Bernocchi kwam hij niet verder dan de 53ste plaats. “Het is moeilijk te zeggen hoeveel er nog in de tank zit. Maar ik voel me goed om nog één keer een goed resultaat neer te zetten. Daarna is het gedaan. Maar ik voel ook wel dat het stilaan op is.”

“In sommige van de voorbije koersen zou ik in normale doen langer meegaan of een belangrijkere rol in de finale kunnen spelen. Het beste lijkt er wat af, wat niet meer dan normaal is. Ik had de zware blessure in april, dan de opbouw naar de Tour en een langere periode van topniveau, daarna ook even ziekte … Het gaat nu even met ups en downs. Maar ik heb er goede hoop op dat ik morgen een goede dag kan hebben en een goed resultaat kan neerzetten”, aldus Evenepoel.

Pogacar topfavoriet?
Het is geen verrassing, maar Evenepoel ziet Tadej Pogacar als dé topfavoriet voor Il Lombardia. “Het is logisch dat hij de favoriet is, als je ziet hoe hij dit jaar rondrijdt. Hij heeft niets voorgehad, geen enkele valpartij, niets gebroken … Het is zo’n seizoen dat misschien nooit meer herhaald wordt, door hem, of door iemand tout court.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.