Van Empel en Alvarado reageren op beslissend moment: “Denk dat Ceylin de sterkste was vandaag”
foto: Cor Vos
zaterdag 12 oktober 2024 om 17:22

Van Empel en Alvarado reageren op beslissend moment: “Denk dat Ceylin de sterkste was vandaag”

Fem van Empel won de eerste cross van het seizoen met ogenschijnlijk veel gemak, maar daar dacht de wereldkampioene zelf anders over. “Ik heb er voor moeten werken, maar dat geeft niet. Ik denk dat Ceylin (del Carmen Alvarado, red.) hier de sterkste was.”, zei de winnares na afloop.

Voor Van Empel lag de koppositie in de tweede ronde voor het oppakken. De sterk gestarte Ceylin del Carmen Alvarado ging de fout in op de schuine kant en zag haar ketting eraf vallen. “Dat kan komen doordat ik haar onder druk zette, maar dat weet ik niet”, zei Van Empel daarover na afloop.

Achteraf bleek het kettingprobleem van Alvarado het sleutelmoment in de eerste Exact Cross van het jaar. Van Empel werd niet meer bijgehaald, maar dat betekende niet dat de winnares rustig naar de streep is gereden. “Het was niet makkelijk. Ik denk dat Ceylin hier de sterkste was. Ik voelde me de rest van de wedstrijd wel opgejaagd.”

Hoewel de tijdsverschillen nooit klein werden wist Van Empel dat het niet zomaar binnen was. “Je weet dat je zo pech kan hebben op dit parcours. Dus het is blijven rijden tot de meet.” Volgens de 22-jarige renster van Visma | Lease a Bike is er nog genoeg om te verbeteren. “Ik heb er nu twee crosstrainingen opzitten”, liet ze weten.

foto: Cor Vos

Reactie Alvarado
Alvarado is tevreden met een tweede plek en vond het na afloop leuk om van Van Empel te horen dat zij misschien wel de sterkste in koers was. “Ik voelde dat zelf ook wel zo aan. Jammer wat er is gebeurt (doelt de runner-up op de val in de tweede ronde), maar dat kan gebeuren.”

“Ik denk dat ik misschien iets te hard reed op dat moment, waardoor ik weggleed. Door de schuiver zelf verloor ik weinig tijd, maar door het kettingprobleem wel. Onderaan de schuine kant viel mijn ketting er weer af, dus werd het een moeilijk verhaal”, analyseert de voormalig wereldkampioene het beslissende moment.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.