Visma | Lease a Bike enige WorldTeam zonder top-10-notering in monumenten
foto: Cor Vos
zaterdag 12 oktober 2024 om 20:50

Visma | Lease a Bike enige WorldTeam zonder top-10-notering in monumenten

Na een succesvol 2023, kende Visma | Lease a Bike dit jaar veel pech. In plaats van eindoverwinningen in alle grote rondes moest de Nederlandse formatie genoegen nemen met ‘slechts’ een tweede plek in de Tour de France en ook in de monumenten bleven overwinningen uit. Sterker nog: het team is de enige WorldTour-ploeg die in alle monumenten geen top-10-plaats wist te behalen.

In de Ronde van Lombardije toonden een aanvallende Tiesj Benoot en Wilco Kelderman zich. Het tweetal was onderdeel van een sterke vroege vlucht, maar konden hun poging niet verzilveren met een ereplaats. Iets dat er volgens de Belg wel in had gezeten. “We creëerden een mooie situatie met een omvangrijke kopgroep. De samenwerking liep ook naar behoren”, melde hij via de ploegsite.

“Iedereen wist dat Pogacar zou aanvallen, maar ik denk dat een ereplaats er vandaag zeker in had gezeten. Helaas is dat uiteindelijk niet het geval, maar we kunnen onszelf niet verwijten dat we het niet geprobeerd hebben. Het is nu tijd voor een periode van rust, voor we de pijlen op de voorbereiding van volgend seizoen gaan richten”, liet Benoot verder weten.

Een sterke startopstelling in Lombardije – foto: Cor Vos

Milaan-San Remo
Maar zoals gezegd wisten de mannen van de Nederlandse formatie ook in de andere monumenten geen ereplaatsen te noteren. Hoe zat het ook alweer? In Milaan-San Remo startte Visma | Lease a Bike met Olav Kooij en Christophe Laporte als kopmannen. Waar de Nederlander een goede indruk wist te maken – hij werd knap veertiende op 35 seconden van winnaar Jasper Philipsen – kon de toenmalige Europees kampioen La Primavera niet uitrijden. De Fransman bleek een ziekte onder de leden te hebben.

Beste eindnotering Milaan-San Remo
14. flag-nl Olav Kooij

Ronde en Roubaix
Door zijn afwezigheid in Milaan-San Remo – die had hij immers al op zijn palmares staan – moest Wout van Aert in topvorm aan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix beginnen. Maar de horrorcrash in Dwars door Vlaanderen gooide roet in het eten. Er kon een streep door de voorjaarsambities van de uitgesproken kopman.

In Vlaanderens Mooiste wist revelatie Matteo Jorgenson zich nog wel te tonen, maar de ploeg kwam niet verder dan een vijftiende plek met Benoot. In De Hel van het Noorden leek Visma | Lease a Bike dan eindelijk een goede notering in een monument te kunnen bijschrijven. Maar door een sprint buiten de lijntjes werd Tim van Dijke in Roubaix teruggezet van een achtste naar een zestiende plaats.

Beste eindnotering Ronde van Vlaanderen
15. flag-be Tiesj Benoot

Beste eindnotering Parijs-Roubaix
16. flag-nl Tim van Dijke

In Wallonië moest Benoot opnieuw de kastanjes uit het vuur halen voor de Yellow B’s. De veelzijdige Vlaming werd knap twaalfde in Luik-Bastenaken-Luik, meer zat er ook daar niet in.

Beste eindnotering Luik-Bastenaken-Luik
12. flag-be Tiesj Benoot

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.