Michael Boogerd speculeert over vele blessures en breuken bij Visma | Lease a Bike
foto: Cor Vos
zondag 13 oktober 2024 om 18:41

Michael Boogerd speculeert over vele blessures en breuken bij Visma | Lease a Bike

Michael Boogerd heeft zijn vraagtekens gezet bij de vele blessures die renners van Visma | Lease a Bike dit seizoen hadden. De oud-wielrenner speculeert daarbij over de mogelijke redenen van de botbreuken van vooral de kopmannen die lang afwezig waren, zoals Wout van Aert en Dylan van Baarle. “Dat kan pech zijn, maar soms is het ook onnodig”, aldus Boogerd in zijn column in De Telegraaf.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik weet absoluut niet wat er aan de hand is en wil ook geen rare dingen roepen, maar ik vind dat er bij Visma-Lease a Bike veel renners iets breken als ze vallen. In eerste instantie wordt er best veel gevallen bij die ploeg. Dat heeft voor veel personele problemen gezorgd en niet bij hun minste renners”, doelt de ex-Rabobank-renner op kopmannen Jonas Vingegaard, Van Aert en Van Baarle.

“Dat kan pech zijn, maar soms is het ook onnodig. Wellicht speelt de druk van het presteren een rol bij Visma, maar dat is speculeren”, stelt Boogerd. “Het zal een opeenstapeling van factoren zijn. Maar los van dat valt me op dat renners van Visma | Lease a Bike heel vaak iets breken. Ik vraag me af waar dat door komt. Ikzelf heb van mijn 8ste tot 35ste gekoerst, en heb nooit wat gebroken.”

Boogerd weet dat bij Visma | Lease a Bike alles tot in de puntjes geregeld is. “Ze checken en weten alles. Zijn er echter voedingspatronen waardoor de botstructuur niet helemaal meer goed is? Is dat een punt waar ze een steekje laten vallen?”, vraagt hij zich af. “Nogmaals, ik weet niet wat het is, maar ik vind het vrij veel als een renner twee of drie keer per jaar iets breekt.”

RIDE Magazine
1 Reacties
07:36
Of hoe pech dit jaar wordt afgeschaft en vervangen door 'eigen schuld'. Tot VDP 4x lek rijdt in het zelfde WK en van Aert wint op traktorbanden. Dan is het plots huilie-huilie ipv high five.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.