Patrick Lefevere waardeert het geduld van Remco Evenepoel: “Het is geen domme jongen”
maandag 14 oktober 2024 om 09:15

Patrick Lefevere waardeert het geduld van Remco Evenepoel: “Het is geen domme jongen”

Het seizoen 2024 zit er zo goed als op. Patrick Lefevere maakte daarom de tijd voor CyclingNews om het jaar van Soudal-Quick-Step te reflecteren, waar vooral Remco Evenepoel zeer succesvol was. Toch was er altijd die sluimerende interesse van andere teams dat als een deken van onzekerheid boven de ploeg hing. “We hebben het zevende of achtste budget in de WorldTour, dan is derde eindigen op de UCI Team Ranking best heel goed”, oordeelt de ploegbaas.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Het ging echter vooral over de transfer die Evenepoel zou maken, maar die vlak voor het WK op de weg strandde. De Belg bevestigde aldaar dat hij bij Soudal-Quick-Step blijft en dus zijn geduld bewaard met zijn ambities. “Hij is geen domme jongen”, zegt Lefevere. “Zijn doel was om in 2025 de Tour de France te rijden, maar dat is afgelopen zomer al gebeurd. Men moet ons de tijd geven om ons aan te passen naar de mogelijkheden die we hebben. Ik kan geen Sheikh bellen en vragen om een extra vijf miljoen euro. Zo werkt het niet. Remco begrijpt dat.”

Lang leek de transfer naar Red Bull-BORA-hansgrohe wel in de maak. Het kwam er uiteindelijk niet van. “Er is een drie-partijen-akkoord nodig om over de toekomst van een renner te beslissen: zijn huidige ploeg, het team waar diegene dan naartoe gaat en de renner zelf. Er is niemand die een aanbieding heeft gedaan, dus voor mij heeft die zaak nooit bestaan”, zegt Lefevere. “Het leefde alleen in het hoofd van sommige mensen en journalisten. Er werd veel geluid gemaakt, maar er gebeurde niets.” Toch heeft de zaak wel degelijk gespeeld. Op meerdere moment in het jaar hebben bronnen dat ook aan WielerFlits bevestigd.

Evenepoel werd tweede in Il Lombardia – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.