Lotte Kopecky snoept Demi Vollering ook nog eindzege in Women’s WorldTour af
Lotte Kopecky als leidster in de Women's WorldTour - foto: Cor Vos
dinsdag 15 oktober 2024 om 15:26

Lotte Kopecky snoept Demi Vollering ook nog eindzege in Women’s WorldTour af

Niet Demi Vollering, maar Lotte Kopecky mag zich eindwinnares noemen van de Women’s WorldTour. De wereldkampioene snelde afgelopen zondag naar de eindzege in de Simac Ladies Tour en dit bleek meer dan genoeg om haar Nederlandse ploeggenote van SD Worx-Protime nog voorbij te steken in de WorldTour-stand.

Vollering stond lang aan de leiding in de UCI Women’s WorldTour, maar voelde al een tijd de hete adem van de tweevoudig wereldkampioene in haar nek. Vollering heeft inmiddels een punt gezet achter haar seizoen, maar Kopecky kwam afgelopen week nog in actie in Nederland.

Kopecky was in de Simac Ladies Tour voor een hoger doel. Met een goede prestatie in de zesdaagse rittenkoers, kon ze namelijk nog Vollering passeren in de Women’s WorldTour en zich zo verzekeren van eindwinst.

“Het zou fijn zijn mocht ik die eindzege in de WorldTour ook nog op zak kunnen steken. Het was mij de voorbije jaren nog niet gelukt. Opnieuw iets dat ik kan afvinken van mijn to-do-lijst”, stak ze haar ambities op voorhand – in gesprek met Het Laatste Nieuws – niet onder stoelen of banken.

En Kopecky hield woord: met een ritzege, meerdere ereplaatsen en winst in het eindklassement deed ze meer dan genoeg om Vollering van de troon te stoten. De Belgische gaat nu met 4546 punten aan de leiding, gevolgd door Vollering (4175 punten) en de Italiaanse Elisa Longo Borghini (3327 punten).

Er staan dit seizoen met de Tour of Chongming Island (15-17 oktober) en Gree-Tour of Guangxi (20 oktober) nog twee Women’s WorldTour-koersen op het programma, maar Kopecky is inmiddels al zeker van de eindoverwinning.

Women’s WorldTour 2024 – tussenstand

1. flag-be Lotte Kopecky (SD Worx-Protime) – 4546 punten
2. flag-nl Demi Vollering (SD Worx-Protime) – 4175 punten
3. flag-it Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek) – 3327 punten
4. flag-nl Lorena Wiebes (SD Worx-Protime) – 2799 punten
5. flag-it Elisa Balsamo (Lidl-Trek) – 2386 punten
6. flag-pl Kasia Niewiadoma (Canyon//SRAM) – 2141 punten
7. flag-nl Marianne Vos (Visma | Lease a Bike) – 1705 punten
8. flag-fr Juliette Labous (Team dsm-firmenich PostNL) – 1609 punten
9. flag-fr Évita Muzic (FDJ-Suez) – 1584 punten
10. flag-au Neve Bradbury (Canyon//SRAM) – 1578 punten

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.