Vrouwenploeg Lotto haalt twee nieuwe rensters binnen
Lea Lin Teutenberg - foto: Cor Vos
dinsdag 15 oktober 2024 om 16:04

Vrouwenploeg Lotto haalt twee nieuwe rensters binnen

Lotto Dstny Ladies heeft twee nieuwe rensters aangetrokken voor komend seizoen. Het gaat om de 21-jarige Mexicaanse Romina Hinojosa en de vier jaar oudere Lea Lin Teutenberg uit Duitsland. Teutenberg tekent voor één jaar, Hinojosa voor twee seizoenen.

Hinojosa kwam dit seizoen niet uit voor één, maar twee wielerploegen. Ze reed de eerste twee maanden van 2024 voor de continentale Amerikaanse formatie Boneshaker Project presented by ORANGE SEAL en maakte begin maart de overstap naar clubploeg A.R. Monex Pro CyclingTeam. Ze wist zich de laatste maanden te onderscheiden in onder meer de Tour de l’Avenir Femmes (twaalfde in het eindklassement) en de Giro Toscana Femminile (7e).

Bekende trainingspartner
Een leuk weetje: Hinojosa heeft een relatie met Isaac del Toro, de Mexicaanse wielertopper in spe die uitkomt voor UAE Emirates. “Ik verblijf nu in Mexico tot het eerste trainingskamp in januari”, kijkt de kersverse aanwinst van Lotto Ladies vooruit. “Dan ga ik terug naar Europa en waarschijnlijk in San Marino wonen. Ik ben echt trots op mijn seizoen. Niet vanwege mijn resultaten, maar vanwege alles wat ik over mezelf en het wielrennen heb geleerd.”

Hinojosa kijkt er enorm naar uit om de komende twee seizoenen deel uit te maken van het team. “Ik weet dat dit een enorme stap is. Niet veel Mexicanen kunnen zeggen dat ze zich bij een continentaal team in Europa kunnen aansluiten. Ik ben heel blij dat ik mijn droom kan blijven nastreven, ondanks de obstakels die ik heb gehad. Ik studeer nog steeds, maar dan online, zodat ik me kan concentreren op het fietsen, wat ik het leukste vind.”

Bekende wielerfamilie 
Lea Lin Teutenberg is de tweede aanwinst van de Lotto-ploeg. De 25-jarige Duitse maakt deel uit van de bekende wielerfamilie-Teutenberg en reed sinds haar debuut in 2018 voor CERATIZIT-WNT Pro Cycling Team. Teutenberg is actief in het weg- en baanwielrennen. “Ik heb dit jaar veel ups en downs meegemaakt. Ik kende veel pech en ben vaak tegen de grond gegaan, maar ik ging altijd weer door.”

“Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging bij het Lotto Dstny Ladies Team. Ik wil mezelf verder ontwikkelen en volgend jaar misschien ook wat tips geven aan de jongere meiden in het team”, zegt Teutenberg. “Ik heb al wat ervaring. Ik hou met mijn baanachtergrond van de snelle, vlakkere wedstrijden. Ik hoop de ploeg zoveel mogelijk te helpen, maar ik wil ook zelf scoren”, is ze ambitieus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.