Lotte Kopecky heeft na WK baanwielrennen nog een wedstrijd aangestipt
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 15 oktober 2024 om 16:26

Lotte Kopecky heeft na WK baanwielrennen nog een wedstrijd aangestipt

Lotte Kopecky zal ook dit jaar deelnemen aan de Zesdaagse van Gent. Op de vierde en vijfde avond van de Zesdaagse is de wereldkampioene namelijk de blikvanger op de Ladies Cup. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Kopecky tekende vorig jaar ook al present.

De organisatie achter de Zesdaagse van Gent organiseert op vrijdag 15 en zaterdag 16 november ook een programma voor de vrouwelijke baanwielrenners. Op beide avonden kunnen de baanliefhebbers zich verheugen op een afvallingsrace en een puntenkoers. In deze disciplines wist Kopecky zich in 2023 tot wereldkampioene te kronen. Ze is dan ook de grote blikvanger in deze Ladies Cup.

Bij de mannen heeft de organisatie de naam van Benjamin Thomas al prijsgegeven voor de ‘reguliere’ Zesdaagse van Gent. De 29-jarige Fransman is de huidige olympische kampioen in het omnium. De andere deelnemers voor de 83ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent worden de komende dagen bekendgemaakt.

WK baanwielrennen
Kopecky is de komende dagen overigens al te zien op de baan, maar dan in het Deense Ballerup, voor het WK baanwielrennen. De 28-jarige renster rijdt er de afvallingskoers en zal ook meedoen aan de puntenkoers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.