1-2-3 voor Ceratizit-WNT in Tour of Chongming Island: Marta Lach wint, Mylène de Zoete tweede
foto: Cor Vos
woensdag 16 oktober 2024 om 08:29

1-2-3 voor Ceratizit-WNT in Tour of Chongming Island: Marta Lach wint, Mylène de Zoete tweede

Over dominantie gesproken: CERATIZIT-WNT Pro Cycling Team eindigde vandaag als eerste, tweede én derde in de Tour of Chongming Island. Marta Lach bleek in de tweede etappe over de snelste benen te beschikken en bleef zo ploeggenotes Mylène de Zoete en Kathrin Schweinberger voor.

De driedaagse Tour of Chongming Island ging woensdag verder met een biljartvlakke etappe van 129 kilometer, met start in Changxing en de finish in het stadspark van Chongming. Onderweg stonden er geen beklimmingen op het menu en dus stond een nieuwe massasprint in de sterren geschreven. Het was opnieuw uitkijken naar Mylène de Zoete, Tereza Neumanova, Silvia Zanardi en Sofie van Rooijen, de hoofdrolspelers van gisteren.

Na de eerste tussensprint van de dag – waar Van Rooijen de beste zaken deed – zagen we de eerste uitvalspogingen. De eerste aanvallen werden nog in de kiem gesmoord, maar Hao Zhang (China Liv Pro Cycling) wist op een gegeven moment toch een mooie kloof uit te bouwen. De Chinese reed een tijdje alleen voorop, maar werd uiteindelijk toch weer bij de lurven gegrepen door het peloton.

Nerlo laat sprintsters zweten
Dit bleek voor een andere renster het sein om het over een aanvallende boeg te gooien. Aurela Nerlo ging er alleen vandoor en hield in de daaropvolgende kilometers knap stand. Met nog vijf kilometer te gaan, bedroeg haar voorsprong nog altijd twintig seconden. Was dit genoeg om uit de greep te blijven van het peloton, en zo het feestje van de sprintsters te verstieren? Nee, want op drie kilometer van de streep werd de dappere Nerlo weer ingerekend.

De sprintersploegen konden zich in de laatste kilometers dus ‘gewoon’ opmaken voor een sprint om de overwinning. Waar De Zoete gisteren de sprint naar haar hand wist te zetten, ging vandaag een andere renster van CERATIZIT-WNT Pro Cycling Team er met de zege vandoor. Het was namelijk Marta Lach die als eerste over de streep wist te komen, voor De Zoete en Kathrin Schweinberger. Zo waren we getuige van een heuse 1-2-3 voor de Duitse formatie.

De Zoete gaat nog altijd aan de leiding in het algemeen klassement, met nog één etappe voor de boeg. In de derde en laatste rit lijken de rappe vrouwen opnieuw aan zet, aangezien de etappe van en naar Chongming over biljartvlakke wegen voert.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.