woensdag 16 oktober 2024 om 10:28

Taco van der Hoorn op zucht van WorldTour-zege: “Je moet het blijven proberen”

Video Taco van der Hoorn was vandaag dicht bij zijn vierde zege in de WorldTour. De Nederlander maakte in de tweede etappe van de Gree-Tour of Guangxi deel uit van de vroege vlucht en werd pas in de laatste kilometer weer opgeslokt door het peloton. “Maar het was een goede poging”, keek hij na afloop met WielerFlits terug op zijn optreden.

Van der Hoorn zag vandaag zijn kans schoon om mee te sluipen in de vroege ontsnapping. De rasaanvaller van Intermarché-Wanty kreeg het gezelschap van zeven, sterke renners: Daan Hoole, Dries De Bondt, Julien Vermote, Thomas Champion, Filip Maciejuk, Martin Svrček en viervoudig Tourwinnaar Chris Froome.

Goede samenstelling
Een sterke kopgroep met kans van slagen, toch? “Dat idee had ik ook wel. We reden van bij de start weg. Ik dacht al meteen: dat is goed. Er zaten veel mannen mee die hard kunnen rijden op het vlakke. Het was een goede samenstelling. Maar ik wist dat ze dat in het peloton ook dachten. Ze gaan ons niet onderschatten”, aldus Van der Hoorn.

“We moesten echt wel hard rijden om onze voorsprong van zo’n vier minuten te krijgen. We hebben daarna iets geconsolideerd, maar we zijn richting de laatste klim weer vol gaan rijden”, blikte de 30-jarige aanvaller terug op zijn dag in de aanval. “We wisten dat de voorsprong heel erg terug zou lopen op de laatste klim, maar dat is niet zo erg. Als we maar bij elkaar bleven.”

“We hadden in het laatste stuk nog wel wat over, maar ze hebben denk ik aardig gereden in het peloton. Als er steeds weer nieuwe verse mannen komen, op deze brede wegen, dan is het lastig. Maar het was een goede poging.”

De vlucht – met Van der Hoorn – hield bijzonder lang stand – foto: Cor Vos


Koersfilosofie
Van der Hoorn greep dus net naast de zege, maar wist zich toch weer in een kansrijke positie te manoeuvreren. In het verleden leverde dit al heel wat succes op. “Dat gaat wel vaak goed, ook al ben ik niet de snelste. Ik wist dat er een paar snellere mannen bij zaten, maar ik voelde me nog wel oké en had wel het gevoel dat ik het kon afmaken.”

“Toen ik op een kilometer van de streep gas gaf, kon ik nog wel wegrijden. Ik kreeg de man van Soudal Quick-Step (Martin Svrček, red.) mee. Het zag er wel goed uit, maar op driehonderd meter van de finish kwam het peloton er toch nog langs. Dat is het: je moet het tien keer proberen en dan lukt het één of twee keer. Heel vaak lukt het niet, maar je moet het blijven proberen”, besluit een strijdvaardige Van der Hoorn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.