Tom Meeusen (35) is met hulp van Hans van Kasteren nog een jaar te zien in het veld
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 16 oktober 2024 om 10:55

Tom Meeusen (35) is met hulp van Hans van Kasteren nog een jaar te zien in het veld

Tom Meeusen zet nog geen punt achter zijn veldritcarrière. De inmiddels 35-jarige crosser heeft namelijk nog een nieuwe ploeg gevonden voor het huidige veldritseizoen. Hij komt – met dank aan Hans van Kasteren – uit voor het  Cyclis-Van den Plas-team uit Zoersel.

“Na een mooi jaar bij Athletes for Hope, waar Marc Herremans mij zowel mentaal als fysiek weer in de juiste richting heeft geduwd, kan ik nog een seizoen het beste van mezelf laten zien”, reageert Meeusen, die volgende maand zijn 36ste verjaardag viert, bij Sporza. “Bij Cyclis-Van den Plas ben ik de enige prof. Met mijn ervaring in het veld kan ik er jongeren de weg wijzen. En natuurlijk hoop ik hier en daar nog een mooie uitslag te rijden.”

Bij zijn nieuwe ploeg kan Meeusen rekenen op het materiaal van het Ridley Cycling Team, de nieuwe veldritploeg van Ridley-baas en oprichter Jochim Aerts. Dit heeft Meeusen te danken aan Hans van Kasteren, die achter de schermen de Ridley-ploeg mee hielp opbouwen. De Nederlander slaagde erin om Meeusen bij Cyclis-Van den Plas te stallen.

Meeusen won onder de vleugels van Van Kasteren meerdere klassementscrossen – foto: Cor Vos

Profstatus
“Hans en ik hebben een geschiedenis”, vertelt Meeusen. “Hij was mijn baas bij Telenet-Fidea en ook mijn manager. Met de hulp van Hans kan ik nu blijven doen wat ik graag doe: crossen. Via sponsoring met zijn bedrijf 4 Energy creëerde hij een plaats bij Cyclis-Van den Plas, dat hogerop probeert te geraken en droomt van een professionele status.”

“Ik geloof in Tom. Hij is geen winnaar meer, maar daarom moet je een crosser nog niet afschrijven”, is Van Kasteren van mening. “Tom is in staat om nog mooie dingen te laten zien.” Meeusen won in het verleden meerdere manches in de Wereldbeker, Superprestige en DVV Trofee (tegenwoordig X²O Badkamers Trofee) en stond twee keer op het podium van het BK.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.