Tiesj Benoot over opvallende statistiek: “Daar gaan mijn haren recht van staan”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 16 oktober 2024 om 12:10

Tiesj Benoot over opvallende statistiek: “Daar gaan mijn haren recht van staan”

Na een succesvol 2023, kende Visma | Lease a Bike dit jaar een minder seizoen. In de grote rondes moest de formatie genoegen nemen met ‘slechts’ een tweede plek in de Tour de France en ook in de monumenten bleven overwinningen uit. Sterker nog: het team is de enige WorldTour-ploeg die in alle monumenten geen top-10-plaats wist te behalen. Tiesj Benoot bijt echter van zich af.

De renner van Visma | Lease a Bike kan bijzonder weinig met het gegeven dat de ploeg dit jaar geen top 10-plek wist te realiseren in de vijf monumentale klassiekers. “Dat is een statistiek waar mijn haren recht van gaan staan”, zei hij in de podcast Kop over Kop van Eurosport. “Dat is leuk voor journalisten, maar het stelt niets voor.”

“We rijden om te winnen”
“Elke WorldTour-ploeg, buiten UAE Emirates, zou tekenen voor een seizoen als dat van ons”, is de Belg van mening. “Ten eerste rijden wij niet voor de top tien, maar om te winnen. En je kunt het ook omdraaien: in de Ronde van Vlaanderen zat ik na de Paterberg nog in de groep die om de tweede plek meedeed, maar toen reed ik lek.”

“In Luik-Bastenaken-Luik kwam ik als vijfde boven op de Roche-aux-Faucons, maar kwam er nog een grote groep terug. In de andere monumenten zijn er ook zulke zaken voorgevallen. Je kunt dus naar die statistiek kijken, maar je kunt ook kijken naar het feit dat we nog altijd tweede staan op de WorldTour-ranking. Dat is ook heel knap.”

Beste eindnotering Milaan-San Remo
14. flag-nl Olav Kooij

Beste eindnotering Ronde van Vlaanderen
15. flag-be Tiesj Benoot

Beste eindnotering Parijs-Roubaix
16. flag-nl Tim van Dijke

Beste eindnotering Luik-Bastenaken-Luik
12. flag-be Tiesj Benoot

Beste eindnotering Ronde van Lombardije
21. flag-nl Wilco Kelderman

RIDE Magazine
1 Reacties
14:31
Benoot heeft groot gelijk natuurlijk. Die statistiek is scorebord-journalistiek en geeft geen realistische kijk op de zaak. Visma werd met name in het Vlaamse voorjaar door een pech-tsunami getroffen (van Aert, Laporte, Van Baarle, Benoot zelf, Tratnik, Hagenes...). In principe hadden ze voor die wedstrijden het sterkste team in de breedte. Op de wedstrijddagen zelf bleef enkel Jorgenson ongeschonden over.

Vingegaard eens motiveren voor Luik of Lombardije zou van mij wel mogen. Al lag Vingegaard ten tijde van Luik zelf ook in het ziekenhuis.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.