Cofidis ontbindt contract Alana Castrique wegens ‘niet loyaal’ gedrag
woensdag 16 oktober 2024 om 13:19

Cofidis ontbindt contract Alana Castrique wegens ‘niet loyaal’ gedrag

Alana Castrique zou volgend jaar al niet meer uitkomen voor Cofidis, maar de Franse formatie heeft besloten om het contract van de Belgische met onmiddellijke ingang te beëindigen.

Dit is opvallend, maar wat is de achterliggende reden? “Dit wegens niet loyaal gedrag, dat het imago en de integriteit van het team heeft geschaad”, laat de Franse formatie weten via sociale media. De ploeg wil er verder niet over uitweiden en dus is het voorlopig gissen naar wat er zich achter de schermen heeft afgespeeld.

Vorige maand werd bekend dat Castrique na dit seizoen de overstap zal maken naar AG Insurance-Soudal Team. De 25-jarige Belgische heeft voor twee jaar getekend bij de formatie van onder meer Justine Ghekiere, Kimberley (Le Court) Pienaar en Sarah Gigante. Castrique reed de voorbije drie seizoenen voor Cofidis, waar ze nu op een vervelende manier moet vertrekken.

Castrique staat te boek als een goede sprintster, met een voorliefde voor de klassiekers. Ook is ze een vaste waarde in de (Belgische) gravelscene: ze is zelfs de huidige nationaal kampioene in het gravelracen. Op de weg is ze nog op zoek naar haar eerste profoverwinning.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.