Intermarché-Wanty versterkt zich met Franse wielrenner Louis Barré
Louis Barré in het wiel van Georg Zimmermann - foto: Cor Vos
woensdag 16 oktober 2024 om 14:13

Intermarché-Wanty versterkt zich met Franse wielrenner Louis Barré

Voor Intermarché-Wanty is de selectie voor 2025 weer een stukje meer compleet. Louis Barré komt namelijk de komende twee seizoenen uit voor het Belgische WorldTeam. De 24-jarige Fransman (dit jaar achtste in de Tour de Limousin en twaalfde in de Tour de Wallonie) maakt de overstap van Arkéa-B&B Hotels.

Met Barré haalt Intermarché-Wanty een ambitieuze renner binnen, die al sprak met toekomstige ploeggenoten Hugo Page en Laurenz Rex. “Zij bevestigden dat dit de perfecte omgeving voor een renner als ik was”, aldus de Fransman. “Ook de ambitie van het team sprak me aan. Aike Visbeek overtuigde me van de kwaliteit van het materiaal en de hoogtestages, beter dan wat ik tot nu toe heb meegemaakt.”

“Ik ben een puncher die van moeilijke wedstrijden houdt, met korte, steile beklimmingen. Daarom zijn de Ardense en Italiaanse klassiekers mijn favoriete speelterrein”, geeft Barré aan. “Met Intermarché-Wanty is mijn doel voor het komende jaar om een wedstrijd te winnen. Ik wil graag terug deelnemen aan een grote ronde. Natuurlijk heeft de Tour de France een speciale plaats in mijn hart.”

Aike Visbeek zelf zag Barré ondanks meerdere tegenslagen zich terugknokken. “Louis is gemaakt voor moeilijke wedstrijden zoals de heuvelachtige klassiekers. In de toekomst zouden we kunnen overwegen om hem in te zetten in de Ardense klassiekers. We zouden hem ook graag aan het werk zien in een grote ronde, want ik denk dat hij in de moeilijke etappes een belangrijke rol zou kunnen spelen”, zegt de Nederlandse ploegmanager.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.