Arkéa-B&B Hotels houdt rekening met einde ploeg na 2025, kopmannen mogen weg
Clément Champoussin - foto: Cor Vos
woensdag 16 oktober 2024 om 15:33

Arkéa-B&B Hotels houdt rekening met einde ploeg na 2025, kopmannen mogen weg

De toekomst van Arkéa-B&B Hotels ziet er niet rooskleurig uit. Dat is de conclusie die we kunnen trekken uit een interview van Le Télégramme met ploegmanager Emmanuel Hubert. “Momenteel worden onze teams met verdwijning bedreigd, dat is een feit”, vertelt Hubert. Door die onzekerheid laat hij enkele dure renners met een doorlopend contract vroegtijdig vertrekken.

Hubert bevestigt namelijk dat Clément Champoussin en Vincenzo Albanese mogen vertrekken, ondanks dat zij nog een doorlopend contract hebben tot eind 2025. Bij de vrouwenploeg gaat Maëva Squiban weg, volgens Le Télégramme koerst zij volgend seizoen voor UAE Team ADQ, dat haar laatste contractjaar heeft afgekocht bij Arkéa. “Op dit moment kan ik hen niets garanderen na 2025 en zolang zij een clausule in hun contract hebben, kunnen zij zich elders binden”, aldus de manager.

“Omdat ik niet weet wat de toekomst zal brengen, kan ik het me niet veroorloven risico’s te nemen. Ik moet zoals elk bedrijf kostenbesparingen doorvoeren, en dat betekent dat de loonkosten moeten worden verlaagd”, legt Hubert zijn keuze uit om de kopmannen ‘vrij’ te laten.

Fifty-fifty
Naast de mannenploeg komen ook de vrouwen en opleidingsploeg van Arkéa-B&B Hotels in gevaar. “Ik heb niet gezegd dat Arkéa en B&B Hotels niet zullen verlengen, want ik heb er altijd vertrouwen in, maar momenteel weet ik het niet zeker”, gaat hij verder. “Hoe bouw je een project als je nog maar één jaar en twee maanden zekerheid hebt? Ik kan niemand aantrekken, ik kan die renners niet geruststellen.”

Hubert geeft aan dat hij proactief met meerdere partijen spreekt om als sponsor toe te treden tot het Franse WorldTeam. “Op dit moment is het fifty-fifty voor 2026″, geeft de ploegbaas een indicatie over de overlevingskansen na volgend jaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.