Pierre Barbier gaat mee naar fusieploeg Bingoal WB en Philippe Wagner-Bazin
foto: Cor Vos
woensdag 16 oktober 2024 om 17:27

Pierre Barbier gaat mee naar fusieploeg Bingoal WB en Philippe Wagner-Bazin

Pierre Barbier komt volgend seizoen uit voor Bingoal WB. Een heel gekke overstap is dat niet voor de 27-jarige sprinter uit Frankrijk, aangezien hij overkomt van Philippe Wagner-Bazin, dat na dit seizoen gaat fuseren met de profploeg van Bingoal WB.

Oud-prof Barbier, die eerder uitkwam voor onder meer Delko en B&B Hotels-KTM viel dit jaar op bij het continentale team van Philippe Wagner-Bazin met vijf overwinningen. Hij won twee keer in de Tour of Sharjah en in juni won hij de Ronde de l’Oise in eigen land, nadat hij twee etappes had gewonnen. Ook behaalde Barbier ereplaatsen in de Omloop van Het Waasland (2e), de Elfstedenronde Brugge (3e), de GP Criquielion (4e) en de Omloop van Het Houtland (3e).

“Philippe Wagner nam vorig jaar contact met mij op en hij speelde ook een belangrijke rol bij mijn contract voor 2025”, legt Barbier uit. “Ik wil hem zo bedanken en met hem verder. Ook Christophe Brandt wilde echt dat ik kwam. Ik ben erg blij om mij bij dit team aan te sluiten. Alles staat en ik maak geen sprong in het onbekende. Ik ben supergemotiveerd om het hele seizoen sprints te winnen!”

Ploegmanagers Wagner en Brandt zijn blij met de komst van sprinter Barbier. “Pierre heeft laten zien volwassen te zijn en zal met zijn punch een belangrijke spil binnen onze nieuwe ploeg zijn”, verwacht Wagner. Brandt sluit zich daar bij aan. “We gaan veel op Pierre inzetten en hem vooral de beste omstandigheden bieden, zodat hij fris aan de laatste 250 meter begint. We willen dat hij meteen presteert en snel kan juichen, om het team vertrouwen te geven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.