Stoppen met reacties op WielerFlits en Nederlands transfernieuws
visual: Mats Admiraal/WielerFlits
donderdag 17 oktober 2024 om 13:00

Stoppen met reacties op WielerFlits en Nederlands transfernieuws

Podcast De verschillende onderwerpen in de WielerFlits Podcast hebben één ding gemeen: de reacties op de verschillende artikelen waren niet mals. Het heeft een interne discussie opgeworpen die al vaker voorzichtig naar voren kwam: zit er nog toekomst in de reacties op WielerFlits?

Vooral de berichtgeving over de afgeketste deal tussen Mike Teunissen en Visma | Lease a Bike deed veel stof opwaaien bij een deel van onze actieve leden. Het is een ontwikkeling die we al langere tijd zien. Onder artikelen over wielerprominenten als Demi Vollering en Patrick Lefevere is de toon vaak ongekend fel. Diezelfde felheid zien we terug onder berichten waar het nieuws of de werkwijze van onszelf in twijfel wordt getrokken. Hoewel wij een actieve community aanmoedigen, staat de meerwaarde van de reacties vaak niet meer in verhouding tot het totale bereik van dit platform.

Nieuwe excessen zoals vorige week bij het Lotto Dstny-verhaal en deze week over het Mike Teunissen-nieuws zijn aanleiding voor ons om het reactiebeleid tegen het licht te houden. Het is een probleem dat wijzelf faciliteren en onvoldoende grip op krijgen. Een mogelijke oplossing is strengere moderatie en het inperken van de reactiemogelijkheden. In de podcast bespreken Maxim Horssels, Youri IJnsen en Raymond Kerckhoffs de verschillende oplossingen die op tafel liggen en reflecteren ze op dit interne thema, hun rol, werkwijze en verbeterpunten.

In het tweede deel van de podcast duidt Youri het nieuws rondom Teunissen en ook zijn verhaal over de problemen bij Lotto Dstny komt aan bod en legt hij de werkwijze uit bij de totstandkoming van de verschillende nieuwsberichten. Daarnaast is er ook transfernieuws rondom Visma | Lease a Bike en David Dekker. De Nederlandse sprinter gaat weg bij Arkéa-B&B Hotels en gaat een mooi, nieuw avontuur aan.


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed


Wil je meepraten over de toekomst van de reacties? Dat kan in dit forumtopic

RIDE Magazine