Opnieuw een prestigieuze prijs voor Lotte Kopecky
foto: Cor Vos
donderdag 17 oktober 2024 om 13:31

Opnieuw een prestigieuze prijs voor Lotte Kopecky

Lotte Kopecky is de winnares van de 96ste Nationale Trofee voor Sportverdienste. Dit is een prijs die atleten slechts één keer kunnen winnen in hun carrière. Dat werd bekendgemaakt op het stadhuis van Brussel, zo meldt persbureau Belga.

De Nationale Trofee voor Sportverdienste wordt sinds 1928 uitgereikt aan een atleet, atlete of sportploeg die bijzonder goed wist te presteren in het voorbije jaar. Een jury van (gewezen) sportkampioenen kiest elk jaar de winnaar. Kopecky mag zich de opvolgster noemen van schaatser en skeeleraar Bart Swings.

Kopecky won in 2024 weer de nodige prestigieuze wedstrijden. In het voorjaar was ze de sterkste in de UAE Tour Women, Strade Bianche en Parijs-Roubaix. Ook in de daaropvolgende koersmaanden was ze buitengewoon succesvol, met eindwinst in de Tour of Britain, twee Belgische titels en een Europese titel, een tweede plek in de Giro d’Italia, brons in de olympische wegrit, een tweede wereldtitel op de weg, eindzeges in de Tour de Romandie Féminin en de Simac Ladies Tour én winst in de Women’s WorldTour.

En dit zijn ‘alleen’ nog maar haar successen op de weg. Op de piste werd Kopecky twee keer Europees kampioen, in de afvalling en de puntenkoers. Kopecky hoopt de komende dagen ook nog hoge ogen te gooien op het WK baanwielrennen in het Deense Ballerup.

Het is voor Kopecky niet de eerste prestigieuze prijs van het jaar, want afgelopen dinsdag won ze al de Kristallen Fiets, een van de grootste Belgische wielerprijzen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.