Alvarado maakt favorietenstatus waar in Kermiscross Ardooie, twee Belgen op het podium
foto: Cor Vos
donderdag 17 oktober 2024 om 15:08

Alvarado maakt favorietenstatus waar in Kermiscross Ardooie, twee Belgen op het podium

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Kermiscross Ardooie gewonnen. Halfweg de wedstrijd reed ze weg bij de concurrentie, die haar niet meer terug zou zien. Marion Norbert Riberolle werd tweede, Alicia Franck derde.

Wereldkampioene Fem van Empel ontbrak in Ardooie, maar Ceylin del Carmen Alvarado was wel van de partij. De renster van Fenix-Deceuninck moest het opnemen tegen onder meer Marion Norbert Riberolle en Manon Bakker.

Alvarado gaat solo
Kiona Crabbé had de beste start in Ardooie, maar al snel nam Alvarado de kop. Hoewel het tempo nog niet tot de limiet was opgevoerd, scheidden acht rensters zich al af van de rest. Naast Alvarado en Crabbé waren dat Bakker, Norbert Riberolle, Alicia Franck, Denise Betsema, Julie Brouwers en Nette Coppens. Zo gingen we de derde ronde in.

In die ronde kwam de verwachte aanval van Alvarado. Franck en Norbert Riberolle verzetten zich nog wel, maar zagen de Nederlandse langzaam maar zeker verder wegrijden. Bij het ingaan van de slotronde was het verschil met Norbert Riberolle, die Franck had achtergelaten, behoorlijk comfortabel: achttien seconden.

Eerste seizoenszege Alvarado
Dat verschil viel niet meer te overbruggen, zo bleek. Alvarado kwam solo over de streep en boekte zo haar eerste zege van het seizoen. Norbert Riberolle moest genoegen nemen met de tweede plaats, terwijl Alicia Franck als derde over de streep bolde.

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.