Tour de Tietema-Unibet stapt over op Franse licentie
foto: Cor Vos
donderdag 17 oktober 2024 om 16:18

Tour de Tietema-Unibet stapt over op Franse licentie

Tour de Tietema-Unibet ondergaat deze winter enkele grote veranderingen. Zo gaat de ploeg van Bas Tietema, Josse Wester en Devin van der Wiel in 2025 verder op een Franse licentie. Ook verandert de naam van het team in Unibet Tietema Rockets.

Unibet wordt eerste naamsponsor van het team en verbindt zich voor meerdere jaren aan het project. Het gokbedrijf is onderdeel van de Kindred Group, dat in 2024 is overgenomen door Française des Jeux (FDJ). Het gokbedrijf is dus in Franse handen.

“Unibet Tietema Rockets zal het eerste team in het professionele wielrennen worden met een franchise-naam”, klinkt het in een persbericht. “Deze ontwikkeling is een grote stap in de ambitie van het team richting zijn eerste Tour de France.”

Tour de France 
Unibet Tietema Rockets wil in 2026 naar de Tour de France, kondigde het eerder al aan. “Om dat te bereiken, moeten we het niveau van onze renners ontwikkelen, meer internationale partners aantrekken en ons verhaal op de best mogelijke manier vertellen”, zegt eigenaar Bas Tietema nu. “Ons doel is om de best te volgen ploeg van de wereld te zijn voor wielerfans. Met de nieuwe Rocket-identiteit zetten we een enorme stap richting het creëren van een duurzame organisatie en hopelijk kunnen we onze groei als team versnellen.”

Neil Banburry, van de Kindred Group, zegt erg trots te zijn op de stappen die het team heeft gezet. “Het team heeft een gigantisch potentieel en al bewezen dat ze zich snel kunnen ontwikkelen”, aldus Banburry. “Vanaf het begin was hun ambitie, ondernemersgeest en de manier waarop ze zichzelf presenteren iets dat ons geïnspireerd heeft en dat de sport heeft opgefrist. We kunnen niet wachten om de Rockets in actie te zien en te groeien naar een nieuw niveau.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.