Lilian Calmejane stopt op 31-jarige leeftijd met profwielrennen
foto: Cor Vos
vrijdag 18 oktober 2024 om 17:04

Lilian Calmejane stopt op 31-jarige leeftijd met profwielrennen

Lilian Calmejane hangt zijn koersfiets aan de wilgen. De Franse renner, die in december pas 32 wordt, zal aan het einde van het jaar officieel stoppen als profwielrenner. “Ik ben blij en opgelucht om dit wielerhoofdstuk af te sluiten”, vertelt Calmejane op sociale media.

Calmejane werd in 2016 prof bij DirectEnergie. Hij won in dat jaar meteen een etappe in de Vuelta a España. Een jaar later was hij de beste in rit acht van de Tour de France. In totaal won Calmejane twaalf keer. Zijn laatste twee seizoenen werkte hij af in het tenue van Intermarché-Wanty.

De 31-jarige Calmejane, die momenteel nog actief is in de Tour of Guangxi, maakte het nieuws wereldkundig op Instagram. “Het is een hoofdstuk van tien jaar geweest. (…) Bij Intermarché-Wanty heb ik de smaak van het topniveau weer te pakken gekregen, met name in de Giro in 2023 en 2024. Maar zoals je je wel kunt voorstellen, ben ik ook blij en opgelucht dat ik dit hoofdstuk kan afsluiten.”

“Ik kan namelijk niet wachten om aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen. Ik heb er enorm veel zin in. Ik ben van plan om mijn dromen na te jagen, samen met mijn dierbaren en de mensen waarvan ik hou”, sluit Calmejane af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.