Dan toch nog een staartje: Eli Iserbyt drie wedstrijden geschorst door UCI na incident met Kamp
foto: Cor Vos
zaterdag 19 oktober 2024 om 10:47

Dan toch nog een staartje: Eli Iserbyt drie wedstrijden geschorst door UCI na incident met Kamp

Eli Iserbyt is drie wedstrijden geschorst door de UCI. De Belgische kampioen heeft die schorsing gekregen na het incident met Ryan Kamp in Beringen. Iserbyt zal dit weekend dus in extremis niet te zien zijn in Essen en Ruddervoorde. De West-Vlaming keert pas in Overijse terug in het veld.

Lars van der Haar zegevierde afgelopen weekend in de eerste Belgische cross van het seizoen, maar na afloop ging het vooral over een opvallend incident tussen Iserbyt en Ryan Kamp. De Belg kwam samen met Kamp ten val, raakte gefrustreerd en uitte deze frustratie door op het wiel van Kamp te stampen. Nadat de Belg was gediskwalificeerd, betuigde hij direct spijt, maar Iserbyt kreeg alsnog veel kritiek over zich heen.

Iserbyt kreeg al snel een boete opgelegd van 100 Zwitserse Frank. Lange tijd leek het daarbij te blijven, maar nu heeft de UCI besloten om de crosser toch nog een extra straf op te leggen. Iserbyt wordt drie wedstrijden geschorst en zal daardoor de Exact Cross in Essen, de Telenet Superprestige in Ruddervoorde en de wedstrijd in het Nederlandse Heerde missen. Daarnaast volgt er nog een extra boete van 2.500 Zwitserse Frank.

Reactie Mettepenningen: “Dit kon anders opgelost worden”
De ploegmanager van Pauwels Sauzen-Bingoal, Jurgen Mettepenningen, reageert ‘enigszins ontgoocheld’ op de bijkomende straf. “Eli heeft zich al publiekelijk verontschuldigd, alsook bij Kamp zelf”, luidt het in een persbericht van het team. “Ik had gehoopt dat zijn straf met een diskwalificatie en boete al achter de rug was.”

“Deze bijkomende sanctie zal invloed hebben op het klassement van de Superprestige. Daarnaast loopt Eli ook startgelden mis en is dit ook jammer voor de organisatoren van deze drie wedstrijden. Dit kon de UCI anders opgelost hebben”, concludeert Mettepenningen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.