Chloé Dygert verbetert wereldrecord individuele achtervolging, maar grijpt naast WK-titel
zaterdag 19 oktober 2024 om 20:58

Chloé Dygert verbetert wereldrecord individuele achtervolging, maar grijpt naast WK-titel

Chloé Dygert heeft een nieuw wereldrecord gevestigd op de individuele achtervolging. Tijdens de kwalificaties op het WK baanwielrennen in Ballerup klokte ze een tijd van 3.15,663. Daarmee deed ze ruim een seconde af van het oude record van 3.16,937, dat sinds het WK van 2020 op haar eigen naam stond.

Voordat Dygert in actie kwam, zette Anna Morris ook al een toptijd neer. De Britse legde de drie kilometer af in 3.17,656. Maar Dygert deed daar dus nog meer dan twee seconden van af door met een gemiddelde van 55,197 kilometer per uur over de baan te jakkeren. De Amerikaanse won zo overtuigend de kwalificaties. In de finale nam ze het op tegen de eerdergenoemde Morris.

In die finale kon Dygert haar prestatie van eerder op de dag niet herhalen. Sterker nog, in een spannend duel met de Welshe Anna Morris trok de Britse aan het langste eind. Een sterke Morris klokte 3.16,560 en was daarmee ruim drie tienden sneller dan topfavoriete Dygert, die genoegen moest nemen met zilver. Het brons was voor Bryony Botha uit Nieuw-Zeeland.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.