Laurens Sweeck wint voor het eerst in lange tijd: “Had wel een klein beetje chance”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 19 oktober 2024 om 16:25

Laurens Sweeck wint voor het eerst in lange tijd: “Had wel een klein beetje chance”

Laurens Sweeck begon vandaag zijn crossseizoen en hij won meteen. In de Exact Cross Essen troefde hij in extremis Niels Vandeputte af. “Dit doet toch wel heel veel deugd”, zei de renner van Crelan-Corendon in het flashinterview na afloop.

“Ik had niet verwacht om hier meteen te kunnen winnen, omdat de rest al wat competitie in de benen heeft en ik de koers toch wat moest ondergaan”, aldus Sweeck, die blij is met zijn goede start nadat het vorige seizoen moeizaam verliep. “Ik kon eigenlijk niet beter beginnen dan dit. Ik denk dat ik wel een klein beetje geluk had dat Niels haperde in die laatste bocht, want in principe kun je Niels daar zeker niet meer remonteren, want hij is ook een rappe.”

Nerveuze cross
Sweeck probeerde de hele cross lang goed zijn positie te houden, vertelde hij. “Het was namelijk wat nerveus. Op de langere stukken in het begin van de omloop speelde de wind toch wel een rol. Het was steeds wat drummen richting de balken en het bosje van achter. Ik heb me de hele koers wel in een goede positie kon houden.”

Het was in Essen een zeer snelle wedstrijd. Is dat gemakkelijker of moeilijker dan een moddercross? “Ik denk dat het even lastig is, alleen zo’n moddercross kruipt dikwijls wat meer in de spieren. Van zo’n snelle cross herstel je meestal wat rapper.”

Eindelijk weer winst
Vorig seizoen wist Sweeck geen enkele keer te winnen. Zijn laatste overwinning dateerde van 26 februari 2023, toen hij de beste was in de Sluitingsprijs Oostmalle. “Dit is een heel belangrijke zege voor mij, want het was al lang geleden dat ik nog eens won”, zei hij na de Exact Cross Essen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.