Jens Adams weer op podium in Essen: “Wring niet zo graag, maar in de laatste ronde moest ik wel”
foto: Cor Vos
zaterdag 19 oktober 2024 om 16:56

Jens Adams weer op podium in Essen: “Wring niet zo graag, maar in de laatste ronde moest ik wel”

Jens Adams is voor het derde jaar op rij op het podium geëindigd van de Exact Cross Essen. Na twee tweede plaatsen (2022 en 2023) was er nu een derde plek, achter Niels Vandeputte en winnaar Laurens Sweeck. “Het is niet zo ver van huis en ik rij hier altijd wel graag”, verklaarde de Athletes for Hope-renner zijn reeks in het flashinterview na afloop.

“Het lag er vandaag wel totaal anders bij dan de voorbije twee jaar”, vervolgde Adams, die een beetje verrast was dat hij weer op het podium stond. “Het was een heel moeilijke koers, vond ik. Het was heel gesloten omdat er veel wind stond. Het was moeilijk om de groep uiteen te rijden. Ik heb wel een paar keer geprobeerd om de schifting te voeren, maar de rest reed ook redelijk passief. Dan was het zaak om een goede laatste ronde te rijden. Dat is op zich wel goed gelukt.”

In die laatste ronde gaf Adams nog een flinke duw aan Toon Aerts. Hier werd de 32-jarige renner niet meer naar gevraagd, maar het ging nog wel over het ‘gewring’ in de slotonde. “Dat is eigenlijk iets wat ik niet zo graag doe, maar in de laatste ronde moest ik wel”, aldus Adams. “Aan de andere kant: ik heb geprobeerd om aanvallend te rijden, dus ik had mijn plaats van voor. Dus ja, de aanval is altijd de beste verdediging. Ik kan wel leven met deze derde plaats. Het is mijn vierde cross van het seizoen en mijn derde podiumplaats, dus ik ben heel blij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.