Ryan Kamp reageert op straf Eli Iserbyt: “Voor mij was het ook zonder schorsing prima geweest”
foto: Cor Vos
zaterdag 19 oktober 2024 om 19:01

Ryan Kamp reageert op straf Eli Iserbyt: “Voor mij was het ook zonder schorsing prima geweest”

Het hield de veldritwereld dagenlang bezig, het akkefietje tussen Eli Iserbyt en Ryan Kamp in de Exact Cross Beringen. Na een week leek de storm wat te zijn gaan liggen, maar het incident kreeg toch nog een staartje, want vanochtend werd bekend dat Iserbyt voor drie wedstrijden geschorst is. Inmiddels heeft ook Kamp gereageerd op deze beslissing van de UCI.

Even terug naar vorige week zaterdag. In de Exact Cross Beringen kwam Iserbyt samen met Kamp ten val. De Belg raakte gefrustreerd en uitte deze frustratie door op het wiel van de Nederlander te stampen. Iserbyt werd gediskwalificeerd en kreeg een boete van 100 Zwitserse Frank. Daar leek het lange tijd bij te blijven, totdat de UCI vanochtend besloot Iserbyt te schorsen voor drie wedstrijden. Ook kreeg hij nog een extra boete van 2.500 Zwitserse Frank opgelegd.

Jurgen Mettepenningen, de ploegmanager van Pauwels Sauzen-Bingoal, reageerde ‘enigszins ontgoocheld’ op de bijkomende straf. “Eli heeft zich al publiekelijk verontschuldigd, alsook bij Kamp zelf”, luidde het in een persbericht van het team. “Ik had gehoopt dat zijn straf met een diskwalificatie en boete al achter de rug was. Deze bijkomende sanctie zal invloed hebben op het klassement van de Superprestige. Daarnaast loopt Eli ook startgelden mis en is dit ook jammer voor de organisatoren van deze drie wedstrijden. Dit kon de UCI anders opgelost hebben.”

Ryan Kamp: “Voor mij was het toen al klaar”
Maar hoe denkt Kamp, het slachtoffer van de actie van Iserbyt, over de schorsing? “Het is gebeurd”, zei de Nederlander na de Exact Cross Essen, waar hij na pech genoegen moest nemen met een zestiende plaats. “Ik kan er een hele week moeilijk over doen, maar het seizoen is nog lang, dus ik focus me liever daarop. Iserbyt heeft zaterdagavond zelf nog gebeld en zijn excuses aangeboden. Ik zou niet weten waarom ik die niet zou aanvaarden. Voor mij was het toen al klaar.”

Kamp vindt niet dat het aan hem is om te zeggen of de schorsing al dan niet terecht is. “De UCI heeft die keuze gemaakt. Maar voor mij was het ook zonder schorsing prima geweest.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.