Astana Qazaqstan mist UCI-deadline: “Maar er zijn verder geen problemen”
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
zondag 20 oktober 2024 om 10:35

Astana Qazaqstan mist UCI-deadline: “Maar er zijn verder geen problemen”

De UCI maakte vrijdag bekend welke ploegen een licentie hebben aangevraagd voor 2025. Een opvallende afwezige: Astana Qazaqstan. Dit is echter geen reden tot zorg, zo geeft teammanager Alexander Vinokourov aan in gesprek met Velo.

“Tijdens het proces van het indienen van de benodigde documenten voor onze WorldTour-licentie, had de UCI een vraag betreffende onze bankgarantie. Er werd om opheldering gevraagd, die het team ook heeft verstrekt”, aldus Vinokourov. “Dit nam helaas wel wat extra tijd in beslag en daarom ontbreken we voorlopig op de door de UCI gepubliceerde lijst van ploegen die een licentie hebben aangevraagd.”

Vinokourov laat verder weten dat de laatste plooien inmiddels worden gladgestreken. “Het hele proces bij de UCI verloopt in overeenstemming met de regels die momenteel van kracht zijn. We ondervinden geen problemen.”

Alle ploegen kregen tot en met 15 oktober de tijd om hun aanvraag in te dienen. De UCI is die aanvragen nu aan het verwerken. Ze controleren of de teams de nodige documenten hebben ingediend en of die in overeenstemming zijn met de UCI-reglementen. Concreet gaat het om vijftien WorldTeams en acht ProTeams bij de vrouwen, bij de mannen zijn het achttien WorldTeams en zeventien ProTeams.

Bij de vrouwen ontbreekt Ceratizit-WNT (WWT), het team van Mylène de Zoete. “We weten dat we niet op de lijst staan”, laat het Duitse team weten op sociale media. “Dit is echter enkel en alleen een administratief probleem. We proberen dit samen met de UCI zo snel mogelijk te op te lossen”, klinkt het.

Teams die de benodigde documenten hebben ingediend voor een WorldTeam-licentie

Teams die de benodigde documenten hebben ingediend voor een ProTeam-licentie

Vrouwenteams die de benodigde documenten hebben ingediend voor een WorldTeam-licentie

Vrouwenteams die de benodigde documenten hebben ingediend voor een ProTeam-licentie

  • Arkéa B&B Hotels Women
  • Cofidis Women
  • EF Education-Oatly
  • Laboral Kutxa-Fundacion Euskadi
  • St Michel Mavic Auber93
  • VolkerWessels
  • + 2 teams die nog niet alle essentiële documenten hebben ingediend

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.