Ceylin Alvarado wint Superprestige Ruddervoorde na driestrijd met Van Empel en Brand
foto: Cor Vos
zondag 20 oktober 2024 om 14:26

Ceylin Alvarado wint Superprestige Ruddervoorde na driestrijd met Van Empel en Brand

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Superprestige Ruddervoorde gewonnen na een spannende driestrijd. De renster van Fenix-Deceuninck wist in de slotronde af te rekenen met wereldkampioene Fem van Empel en Nederlands kampioene Lucinda Brand en is daardoor de eerste leidster in de Telenet Superprestige 2024-2025 bij de vrouwen.

Alle ogen waren voorafgaand aan de openingsmanche van de Superprestige gericht op wereldkampioene Fem van Empel, maar in de eerste ronde was het verrassend Lucinda Brand die solo aan de leiding ging. Zij had een voorsprong te pakken op een groep met Van Empel, Ceylin del Carmen Alvarado en Sara Casasola. Een samensmelting kwam er vervolgens in de derde ronde.

Van Empel versnelde even, maar geraakte niet weg, waardoor Inge van der Heijden en Laura Verdonschot bijna konden aansluiten. Het was Brand die dat niet liet gebeuren in de vijfde ronde (van de zes) en vervolgens weer een gat sloeg. Die voorsprong diepte de Nederlandse kampioene verder uit in de zandstrook.

foto: Cor Vos

Alvarado trekt aan het langste eind
Brand begon op die manier solo aan de slotronde, al zat Alvarado haar op de hielen. Van Empel en Casasola moesten een gat van acht seconden dichten, wat lastig ging omdat Alvarado en Brand elkaar tot het uiterste dwongen. Het was de kopvrouw van Fenix-Deceuninck die Brand flink onder druk zette, waarna Van Empel met een ultieme inspanning toch nog kwam aansluiten.

Zo draaide de Superprestige in Ruddervoorde toch uit op een driestrijd, die uiteindelijk gewonnen werd door een uiterst blije Alvarado. Brand leek tweede te worden, maar vergat te sprinten tot de streep en werd zo in extremis nog gepasseerd door Van Empel.

EENDAG

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.