Joran Wyseure boekt zijn eerste grote zege in Superprestige Ruddervoorde
foto: Cor Vos
zondag 20 oktober 2024 om 16:08

Joran Wyseure boekt zijn eerste grote zege in Superprestige Ruddervoorde

Joran Wyseure heeft zondag in Ruddervoorde de eerste manche van de Telenet Superprestige 2024-2025 gewonnen. Voor de crosser van Crelan-Corendon is het zijn eerste grote overwinning in het veldrijden. Na een sterke slotronde wist hij landgenoten Niels Vandeputte en Michael Vanthourenhout te verslaan.

Aanvankelijk was Eli Iserbyt een van de kandidaat-winnaars in Ruddervoorde, maar de Belgisch kampioen ontbrak als gevolg van een schorsing van drie wedstrijden na het stamp-incident in Beringen vorige week. Daarom ging de blik naar de winnaars van Beringen en Ardooie, respectievelijk Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout, maar ook Toon Aerts en Thibau Nys.

In de openingsronde waren de verschillen nog te overzien, al miste Toon Aerts zijn start, mede door een zware valpartij van Ryan Kamp. De Nederlander schoot uit zijn pedaal, kwam hard in aanraking met de ondergrond en moest opgeven. Het was Joran Wyseure die als koploper de eerste keer start-finish bereikte. Hij voerde een groepje aan met Niels Vandeputte, Kevin Kuhn en Europees kampioen Michael Vanthourenhout.

Daarachter volgde een grotere groep met ook Nys en Van der Haar. Wyseure en Vanthourenhout vielen niet stil, maar zagen desondanks Vandeputte, Nys en Gerben Kuypers aansluiten. Het tempo viel wat stil, waarna onder meer Van der Haar en Felipe Orts hun weg naar voren vonden. De strijd om de overwinning lag zo weer helemaal open halverwege de cross, maar Nys junior was daar niet meer bij.

foto: Cor Vos

Het werd een strijd tussen Van der Haar, Vanthourenhout, Kuypers, Vandeputte en Wyseure, omdat Orts door een mechanisch defect wegviel. In de regen was het vervolgens een ijzersterke Kuypers die voor een nieuwe schifting zorgde. Drie rondes voor het einde reed hij de boel uit elkaar. Van der Haar werd daardoor onder druk gezet en haakte af door een fout op de balken, maar kon terugkeren omdat het stilviel.

Het werd meermaals een tactisch spel in de slotfase. Op die manier kon Wyseure een voorsprong pakken en daarmee solo de slotronde ingaan. Door een schuiver gaf hij wat van zijn voorsprong weg, maar de crosser van Crelan-Corendon hield knap stand ondanks de druk van achteruit. Vandeputte wist met een ferme eindspurt nog heel dicht bij Wyseure te komen, maar het was te laat om nog de zege binnen te halen.

EENDAG

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.