Nieuwe beloftenploeg Red Bull-BORA-hansgrohe presenteert internationale selectie met Finn en Fietzke
Paul Fietzke - foto: Cor Vos
maandag 21 oktober 2024 om 12:15

Nieuwe beloftenploeg Red Bull-BORA-hansgrohe presenteert internationale selectie met Finn en Fietzke

Red Bull-BORA-hansgrohe Rookies, het nieuwe beloftenteam van Red Bull-BORA-hansgrohe, heeft tien renners gepresenteerd. Daarbij onder meer Paul Fietzke. Eerder kondigde de opleidingsploeg al aan dat juniorenwereldkampioen Lorenzo Finn in 2025 voor de ploeg zal rijden.

Finn reed het afgelopen seizoen al voor GRENKE-Auto Eder, de juniorenploeg van Red Bull-BORA-hansgrohe. Dat geldt ook voor Theodor August Clemmensen en Paul Fietzke. Zij zullen net als Finn de stap zetten naar Red Bull-BORA-hansgrohe Rookies.

De veelzijdige Deen Clemmensen won dit jaar de Grand Prix Rüebliland, een prestigieuze rittenkoers in Zwitserland. Fietzke behaalde dan weer een bronzen tijdritmedaille op het EK in Vlaams Limburg, terwijl hij als vierde eindigde in de wegrit van de wereldkampioenschappen in Zürich. Vorig jaar reed de Duitser al naar een tweede plaats op het WK in Glasgow.

Internationaal team
Red Bull-BORA-hansgrohe Rookies zal een internationaal gezelschap worden. De andere renners die zich bij de ploeg aansluiten zijn namelijk de Est Romet Pajur, de Fransman Adrien Boichis, de Italiaan Davide Donati, de Spanjaard Marco Martín, de Brit Callum Thornley, de Duitser Lennart Jasch, de Oostenrijker Sebastian Putz en de Australiër Luke Tuckwell. Het neemt daarmee drie renners over van Trinity Racing, want Tuckwell, Thornley en Boichis reden in 2024 allemaal voor de Britse ploeg.

Op dit moment heeft Red Bull-BORA-hansgrohe Rookies elf renners op papier voor 2025. Er kunnen nog meer renners aan de ploeg worden toegevoegd.

Brug van junioren naar de profs
“De sprong van de U19-categorie naar de WorldTour is een grote”, zegt John Wakefield, het hoofd van ontwikkeling bij Red Bull-BORA-hansgrohe. “Met het nieuwe U23-team creëren we een beter ontwikkelingsproces vanaf de junioren naar de profs. Net als ons U19-team, zal de U23-ploeg meedoen aan de belangrijkste koersen op de kalender, zodat de renners de kans krijgen om te groeien. Volgend seizoen zal Red Bull-BORA-hansgrohe het meest complete talentprogramma in het professionele wielrennen hebben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.