Rémi Cavagna bevestigt vroegtijdig vertrek bij Movistar: “Het was gewoon geen succes”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 21 oktober 2024 om 14:20

Rémi Cavagna bevestigt vroegtijdig vertrek bij Movistar: “Het was gewoon geen succes”

Rémi Cavagna had nog een doorlopend contract bij Movistar tot eind 2026, maar de 29-jarige Fransman heeft inmiddels zijn laatste wedstrijd voor de Spaanse formatie gereden. Dat heeft Cavagna laten weten in een interview met Marca.

De concurrerende Spaanse sportkrant AS kwam eerder met het nieuws naar buiten dat de hardrijder na één seizoen alweer vertrekt bij de telecombrigade en inmiddels heeft Cavagna dit ook bevestigd. “Het was gewoon geen succes. Als je er niet bij bent met je hoofd, beschik je ook niet over de juiste benen. Maar het is verder geen drama. Ik heb al met Eusebio (teammanager Eusebio Unzué, red.) en alle andere mensen gesproken.”

“Ik heb het geprobeerd bij een Spaanse ploeg, maar het werkte niet. Dat hoort nu eenmaal bij het leven, nietwaar? Het was zeker geen eenvoudige beslissing. Maar als ik hier nog een jaar blijf, kan het misschien nog erger worden. Daarom verander ik nu liever van ploeg. Ik hoop volgend jaar op meer geluk, betere resultaten te boeken en belangrijke punten te sprokkelen voor een andere formatie.”

Het is momenteel nog onduidelijk waar zijn verdere sportieve toekomst ligt – al is hij volgens AS op weg naar Groupama-FDJ – maar Cavagna kijkt er nu al naar uit om in 2025 sportieve revanche te nemen. “Het is voor mij belangrijk om met een frisse mindset te beginnen aan het nieuwe seizoen, want dit jaar was gewoon heel slecht”, zoekt de Fransman niet naar excuses.

Taalbarrière 
Cavagna maakte de voorbije winter de overstap van Soudal Quick-Step naar Movistar. De tijdrijder hoopte een nieuwe impuls te geven aan zijn carrière, maar kon afgelopen seizoen geen potten breken. Hij weet dat in een interview met L’Équipe aan aanpassingsproblemen bij zijn nieuwe team. Met name de taalbarrière met zijn Spaanse collega’s speelde hem parten.

“Ik had niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn”, zei Cavagna in juni over zijn overstap. “De Spanjaarden vormen een blok binnen het team. Op de radio is alles in het Spaans, wat ingewikkeld is op de belangrijke momenten in een koers. Ik ben van teams gewisseld voor de verandering, maar ik heb het gevoel dat ik nog aan het begin sta. Hier heb ik niet voor getekend. Op dit moment geef ik niets en krijg ik ook niets terug. Het is ingewikkeld.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.