Ashleigh Moolman-Pasio (38) stelt wielerpensioen nog wat langer uit
foto: Cor Vos (archief)
maandag 21 oktober 2024 om 14:36

Ashleigh Moolman-Pasio (38) stelt wielerpensioen nog wat langer uit

Ashleigh Moolman-Pasio kondigde begin 2022 haar afscheid aan als profwielrenster, maar keerde al vrij snel terug op haar beslissing. Sterker: ze is momenteel nog niet van plan om haar koersfiets aan de wilgen te hangen. De 38-jarige renster heeft haar contract met nog eens twee seizoenen verlengd, tot eind 2026.

“Het verlengen van mijn contract met AG Insurance-Soudal betekent heel veel voor mij. Het draait om loyaliteit, vertrouwen, en een gedeelde visie voor de toekomst”, laat de Zuid-Afrikaanse klimster weten in een persbericht. “Het is echt een eer en ik ben ontzettend dankbaar dat ik het team dat ik liefheb, kan blijven vertegenwoordigen. Het voelt als thuiskomen bij familie. Dat gevoel van erbij horen is iets bijzonders.”

“Ondanks de uitdagingen van ziekte en blessures dit seizoen, was het vooruitzicht om bij het team te blijven een echte bron van motivatie tijdens mijn herstel. Het idee om door te gaan met het team ontstond eigenlijk al in december vorig jaar tijdens het trainingskamp. Hoewel het voor sommigen misschien als een verrassing komt, voelt het voor mij heel natuurlijk.”

Mentor én leider
“Met deze verlenging zie ik mezelf doorgaan in een mentor- en leiderschapsrol, waarbij ik mijn teamgenoten inspireer en ondersteun terwijl we samen groeien, zowel op als naast de fiets. In de komende twee jaar wil ik niet alleen grote resultaten en persoonlijke groei bereiken, maar ook helpen bij het bevorderen van een positieve teamcultuur, nieuwe mijlpalen bereiken en een positieve impact hebben in onze gemeenschap.”

“Meer specifiek is natuurlijk het nastreven van de Tour de France Femmes een van mijn grootste doelen voor de komende twee seizoenen. Het motiveert me echt om mijn ervaring te gebruiken om jong talent in het team te begeleiden en te ondersteunen, terwijl ik mijn carrière voortzet. Ik kan niet wachten om bij te dragen aan de groei van het team en de opkomende generatie rensters te ondersteunen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.