Onduidelijkheid bij UCI: Eli Iserbyt mag zaterdag toch al crossen
foto: Cor Vos
dinsdag 22 oktober 2024 om 14:45

Onduidelijkheid bij UCI: Eli Iserbyt mag zaterdag toch al crossen

Over een plottwist gesproken: Eli Iserbyt zal komende zaterdag starten in de Exact Cross Heerderstrand. Dat is een verrassing, want afgelopen zaterdag communiceerde zijn team nog dat Iserbyt drie veldritten geschorst is door de UCI en pas in Overijse weer mocht crossen.

Iserbyt kwam in het oog van de storm terecht na een stevig akkefietje met Ryan Kamp in Beringen. De West-Vlaming werd uit koers gehaald nadat hij stampte op het wiel van Kamp. Na afloop kreeg hij nog een geldboete opgelegd door de UCI. Enkele dagen later kwam dan het nieuws naar buiten dat Iserbyt een extra geldboete moest betalen én geschorst werd voor drie veldritten.

Zijn team, Pauwels Sauzen-Bingoal, gaf aan dat Iserbyt niet zou starten in de Exact Cross Essen, de Superprestige Ruddervoorde en de Exact Cross Heerderstrand. Hij zou op die manier zijn rentree maken in Overijse, aanstaande zondag. Dat is nu dus veranderd, want Iserbyt zal zaterdag alweer in actie komen in Heerde.

Verklaring
“De UCI laat weten dat Eli Iserbyt mag meedoen aan de wedstrijd in het Nederlandse Heerderstrand”, geeft Pauwels Sauzen-Bingoal aan in een persbericht. “De internationale wielerunie legde de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal aanvankelijk een week schorsing op waardoor hij in drie wedstrijden niet kon starten, maar gaf nu pas meer duidelijkheid over de precieze einddatum van zijn straf.”

“Deze loopt vrijdag al af in plaats van zaterdag, waardoor hij in tegenstelling tot de eerdere communicatie van de UCI zaterdag in Heerderstrand toch aan de start zal verschijnen”, klinkt het.

RIDE Magazine
1 Reacties
15:52
Mooi! En nu direct winnen en weer door. Eli was immers zo groot om direct zijn fout te erkennen en zich te excuseren. Op die manier stelt hij een mooi voorbeeld.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.