Wout van Aert drijft training op in aanloop naar crosscampagne
Van Aert en Bakelants tijdens hun laatste trainingsrit - foto: Instagram Wout van Aert
dinsdag 22 oktober 2024 om 17:25

Wout van Aert drijft training op in aanloop naar crosscampagne

Het is nog onduidelijk wanneer Wout van Aert weer het veld zal induiken, maar de renner van Visma | Lease a Bike werkt inmiddels wel weer de nodige kilometers af op de fiets, goed zeven weken na zijn zware valpartij in de Vuelta a España.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De progressie van de 30-jarige klassiekerspecialist gaat bijzonder snel. Goed drie weken geleden kon de Belg weer zijn eerste fietskilometers maken in zijn thuisstreek. Van Aert werkte een ritje van iets meer dan een uur af in de streek rond Herentals, goed voor een afstand van 32,6 kilometer. “Woo-hoo”, schreef een dolgelukkige Van Aert op de populaire trainingsapp Strava.

Inmiddels zijn we heel wat trainingsritjes- en kilometers verder. Zo was Van Aert vorige week behoorlijk actief op Strava. Hij uploadde vier trainingstochtjes – goed voor een totale afstand van ongeveer 278 kilometer – en zat op een regenachtige dag ook nog eens op het virtuele fietsplatform Zwift voor een trainingsrit van 35 kilometer.

Van Aert – die vandaag met zijn vaste trainingsmakker Jan Bakelants honderd kilometer op de fiets zat – lijkt zich met andere woorden klaar te stomen voor zijn rentree. De kopman van Visma | Lease a Bike gaf eerder al aan dat hij plannen heeft om in de wintermaanden weer te gaan crossen, maar exacte data of veldritten heeft de Kempenaar daar op dit moment nog niet op geplakt.

“Ik ga zeker in het veld te zien zijn”, stelt de renner van Visma | Lease a de Bike de cross-liefhebbers gerust. “Er is nog geen concrete datum. Maar het feit dat ik vroeger dan normaal rust heb en vroeger de training zal hervatten, zal misschien zelfs een voordeel zijn.” Van Aert was vorig seizoen negen keer te bewonderen in het veld.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.