Opleidingsploeg Intermarché-Wanty versterkt zich met een wereldkampioen
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
dinsdag 22 oktober 2024 om 18:17

Opleidingsploeg Intermarché-Wanty versterkt zich met een wereldkampioen

Nicolas Aernouts zal volgend jaar de kleuren verdedigen van Circus-ReUz-Technord, de opleidingsploeg van Intermarché-Wanty. De 18-jarige Aernouts is de regerende wereldkampioen puntenkoers bij de junioren.

De specialist op de piste maakt in januari 2025 de overstap naar de beloftencategorie. Aernouts veroverde eind augustus de regenboogtrui in het Chinese Luoyang, nadat hij zich een maand eerder tijdens de Europese kampioenschappen in Cottbus (Duitsland) al kon onderscheiden met een bronzen medaille in de discipline teamsprint, aan de zijde van Yeno Vingerhoets en Tjorven Mertens. In totaal veroverde hij al zes Belgische baantitels.

Op de weg flirtte de renner uit Herne als tweedejaars junior – in de trui van het AVIA-Rudyco Cycling Team – dikwijls met de zege. Dankzij een combinatie van kwaliteiten als hardrijder en snelle benen verzamelde hij acht podiumplaatsen, waarvan drie in tijdritten. Een regelmaat die hem een derde plaats in het eindklassement van de Beker van België voor junioren opleverde.

Weg- en baanambities
“Mijn hoofddoel dit seizoen als tweedejaars junior was om door een continentaal Development Team opgemerkt te worden en op die manier een stap te zetten richting mijn droom om profwielrenner te worden”, laat Aernouts weten in een perscommuniqué van zijn nieuwe ploeg. “Dat ik vanaf januari mag aansluiten bij de structuur van Intermarché-Wanty, het enige Waalse WorldTeam, maakt me enorm fier.”

“Bij Wanty-ReUz-Technord zal ik de kans krijgen om mezelf op mijn tempo te ontwikkelen. Als lichtgewicht ambieer ik om me te verbeteren als klimmer, naast de kwaliteiten van hardrijder en tijdrijder die ik dankzij mijn inspanningen op de piste ontwikkeld heb. De ploeg biedt me een programma dat perfect aansluit bij mijn profiel als jonge renner en mijn ambities. Ik kan zowel op de weg als op de piste mijn doelen blijven nastreven.”

Twee contractverlengingen
Circus-ReUz-Technord heeft verder de contracten van Wout Geerinckx en Victor Hannes verlengd. Die laatste sloot – dankzij zijn regelmaat – zijn eerste seizoen bij de beloften als beste jongere in de U23 Road Series af, onder meer dankzij zijn derde plaats in de GP Color Code Bassenge, zijn eerste podium bij de beloften. Dit jaar kon de burgerlijk ingenieur zich ook enkele keren tonen tussen de profs.

Jaar Team
2025 Wanty-Re Uz-Technord

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.