INEOS Grenadiers haalt na ‘grondige evaluatie’ bezem door technische staf
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
dinsdag 22 oktober 2024 om 19:55

INEOS Grenadiers haalt na ‘grondige evaluatie’ bezem door technische staf

Er zal het nodige veranderen binnen INEOS Grenadiers richting 2025. De ploeg heeft na een ‘grondige evaluatie’ besloten om de nodige structuur- en personeelswijzigingen door te voeren. Zo komen oud-prof Kurt-Asle Arvesen en voormalig baanbondscoach Mehdi Kordi de technische staf versterken.

INEOS Grenadiers was jarenlang de dominante ploeg in het peloton, toch zeker op rondegebied, maar tijden veranderen. De Britse formatie is inmiddels voorbijgestoken door Visma | Lease a Bike en UAE Emirates, maar ook op bestuurlijk vlak is er het nodige gebeurd. Het is voor de sterrenformatie van weleer reden om in de spiegel te kijken en in te grijpen: er zijn dan ook de nodige veranderingen op til.

Nieuwe koers
Performance Director Scott Drawer, die in het voorjaar van 2024 bij het team kwam, heeft zes maanden de tijd genomen om alles tegen het licht te houden, zowel binnen als buiten de koers. De nieuwe structuur zal zich richten op drie verschillende prestatiestromen: grote rondes/etappekoersen, klassiekers en eendagskoersen en toekomstig wielertalent.

“Er zal een hernieuwde focus komen voor specialistische coaching op het gebied van tijdrijden, sprint- en krachtontwikkeling, duurtrainingswetenschap, koersstrategie, aerodynamica en technologieontwikkeling. De aanpak is geïnspireerd op andere disciplines, waaronder het baanwielrennen en duursporten zoals langlaufen, triatlon en duurlopen. Dit om de opkomende ontwikkelingen in de trainings- en wedstrijdwetenschap toe te passen”, laat de ploeg weten op zijn website.

Nieuwe namen
De renners van INEOS Grenadiers worden vanaf volgend jaar aangestuurd door nieuwe stafleden. Het gaat om Kurt Asle Arvesen (oud-renner en ploegleider die al een verleden heeft bij voorganger Team Sky), Leonardo Basso (reed als renner enkele jaren voor INEOS Grenadiers), Tom Helleman (bewegingswetenschapper en coach, komt over van dsm-firmenich PostNL), Mehdi Kordi (voormalig baanbondscoach, gaat aan de slag als Head of Performance Support and Innovation) en Luca Oggiano (toonaangevende expert op het gebied van aerodynamica).

De ploeg zal binnenkort ook nog een nieuwe Head of Engineering and Technology presenteren, net als enkele aanvullende stafleden. “We hebben een zeer gemotiveerd, hongerig en ambitieus team van coaches, sportdirecteuren en prestatiespecialisten die een omgeving willen creëren waarin onze renners hun potentieel kunnen benutten”, legt Drawer uit. “Die collectieve energie en dat verlangen zullen ons voorbereiden op de uitdagingen en kansen die ons in 2025 te wachten staan.”

“Dit is een ploeg met een trotse en succesvolle erfenis. We zijn allemaal vastbesloten om terug te keren naar de hoogste trede van het podium”, vult CEO John Allert aan. “Onze nieuwe prestatiestructuur en aanpak zijn essentieel voor het schrijven van het volgende hoofdstuk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.